Vés al contingut

Al-Àixraf ibn al-Àdil: diferència entre les revisions

m
Verb transitiu
m (Plantilles de referències)
m (Verb transitiu)
An-Nàssir Dawud va buscar el suport d'al-Àixraf però aquest i al-Kàmil es va entrevistar a Tall al-Adjul prop de [[Gaza]] i es va decidir que an-Nàssir Dawud hauria de cedir Damasc a al-Àixraf ([[1228]]); els dos germans aliats van marxar contra Damasc que van ocupar després d'un setge no gaire llarg el [[15 de juny]] de [[1229]]. An-Nàssir Dawud va rebre en compensació el feu de [[Kerak (principat)|Kerak]] i [[al-Xawbak]], i al-Àixraf va passar a ser príncep de Damasc. Tots van reconèixer a al-Kàmil com a cap suprem aiúbida. Al-Àixraf va renunciar als seus dominis a Diyar Bakr i la Jazira en favor dels prínceps locals que donaven suport a l'arranjament i reconeixien a al-Kàmil.
 
A finals del [[1232]] els [[Soldanat de Rum|seljúcides de Rum]] van atacar i ocupar [[Akhlat]]. El juny de [[1234]] el sultà al-Kàmil va iniciar l'ofensiva contra els seljúcides sortint de [[Salamiyya]] a la [[Al-Jazira|Jazira]], però no va tenir èxit pel poc suport i la manca de confiança dels altres prínceps aiúbides i aliats, i al-Kàmil va retornar al [[Caire]] al cap d'un mes, però només sortir al-Àixraf fou atacat pels seljúcides. Al-Kàmil va haver de retornar a [[Síria]] on va ajudar alel seu germà, rebutjant als atacants, i va restar una llarga temporada a Damasc, fins al setembre del [[1236]].
 
La successió a [[Alep]] (1236) va portar a un conflicte entre al-Kàmil i al-Àixraf. Aquest va formar una coalició amb alguns prínceps de Síria i el sultà [[seljúcida]] [[Kay Kobad I]] de Rum. Estava a punt d'esclatar la guerra quan al-Àixraf es va posar malalt i va morir pocs mesos després, el [[27 d'agost]] de [[1237]]. El va succeir el seu germà [[al-Salih Ismail]] ibn al-Àdil.
2.789.469

modificacions