Gai Anni Lusc: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: « '''Gai Anni Lusc''' (''Titus Anniu T. F. T. N. Luscus'') fou un magistrat romà probablement fill de Tit Anni Lusc (''Titus...».
 
m Robot: Reemplazo automático de texto (-Veure també +Vegeu també, -= Veure també +=Vegeu també, - es s + se s, - exitós + reeixit , - exitosa + reeixida , -ïnt +int, -ïsme +isme, -ïsta +ista, - derrotar als + derrotar els , - derrotar al
Línia 3: Línia 3:
'''Gai Anni Lusc''' (''Titus Anniu T. F. T. N. Luscus'') fou un magistrat romà probablement fill de [[Tit Anni Lusc (cònsol 128 aC)|Tit Anni Lusc]] (''Titus Anniu Luscus'').
'''Gai Anni Lusc''' (''Titus Anniu T. F. T. N. Luscus'') fou un magistrat romà probablement fill de [[Tit Anni Lusc (cònsol 128 aC)|Tit Anni Lusc]] (''Titus Anniu Luscus'').


Fou comandant de la guarnició de [[Leptis Magna|Leptis]] a les ordres de Quint Metel Numídic, durant la guerra de [[Jugurta]] ([[108 aC]]). Després fou pretor ([[81 aC]]) i [[Sul·la]] el va enviar amb autoritat proconsular contra [[Sertori]] a Hispània. En aquest càrrec va derrotar als sertorians i els va deixar en situació precària.
Fou comandant de la guarnició de [[Leptis Magna|Leptis]] a les ordres de Quint Metel Numídic, durant la guerra de [[Jugurta]] ([[108 aC]]). Després fou pretor ([[81 aC]]) i [[Sul·la]] el va enviar amb autoritat proconsular contra [[Sertori]] a Hispània. En aquest càrrec va derrotar els sertorians i els va deixar en situació precària.


[[Categoria:Pretors romans]]
[[Categoria:Pretors romans]]

Revisió del 11:40, 11 nov 2008


Gai Anni Lusc (Titus Anniu T. F. T. N. Luscus) fou un magistrat romà probablement fill de Tit Anni Lusc (Titus Anniu Luscus).

Fou comandant de la guarnició de Leptis a les ordres de Quint Metel Numídic, durant la guerra de Jugurta (108 aC). Després fou pretor (81 aC) i Sul·la el va enviar amb autoritat proconsular contra Sertori a Hispània. En aquest càrrec va derrotar els sertorians i els va deixar en situació precària.