Matemàtica financera: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
m (neteja i estandardització de codi)
Cap resum de modificació
Etiquetes: Revertida Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
'''Matemàtica financera''' és una branca de la [[matemàtica aplicada]] que s'ocupa dels mercats financers i que estudia les variacions quantitatives que es produeix en els capitals financers en el transcurs del temps. El tema naturalment té una propera relació amb la disciplina de l'[[economia financera]], però el seu objecte d'estudi és més angost i el seu enfocament més abstracte.
propera relació amb la disciplina de l'[[economia financera]], però el seu objecte d'estudi és més angost i el seu enfocament més abstracte.
 
Generalment les matemàtiques financeres derivaran a una extensió del model matemàtic o els models de l'anàlisi numèrica suggerits per l'economia financera. En la pràctica la matemàtica financera s'ensolapa fortament amb el camp de l'[[enginyeria financera]] i es pot dir que són en gran part sinònimes centrant-se la darrera en aplicacions i la primera en models i derivacions. El ''teorema fonamental de l'arbitratge lliure dels preus'' (''fundamental theorem of arbitrage-free pricing'') és un dels teoremes clau de la matemàtica financera. Moltes universitats ofereixen graus en matemàtica financera.
Usuari anònim

Menú de navegació