Nectari: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
m Robot: Reemplazo automático de texto (-insectes +insectes, -insectes +insectes)
Línia 4: Línia 4:


== Funció ==
== Funció ==
Els nectaris produeixen un líquid ric en sucres, el nèctar, que serveix per atreure els animals que s'en nodreixen i que ajudaran a la [[pol·linització]], poden ser [[insecte]]s con l'[[abella]], ocells com el [[colibrí]] o mamífers con la [[ratapinyada]].
Els nectaris produeixen un líquid ric en sucres, el nèctar, que serveix per atreure els animals que s'en nodreixen i que ajudaran a la [[pol·linització]], poden ser [[insectes]] con l'[[abella]], ocells com el [[colibrí]] o mamífers con la [[ratapinyada]].


[[Categoria:Fisiologia vegetal]]
[[Categoria:Fisiologia vegetal]]

Revisió del 14:47, 13 nov 2008

Nectari al pecíol d'una fulla de cirerer.
Aquest article es refereix al terme nectari emprat en botànica. Per altres usos, vegeu Nectari (desambiguació)

Un nectari és una glàndula productora de nèctar que es troba en algunes plantes. Generalment es troben situats a la base dels pètals de les flors, però també poden ser a altres parts de la planta com ara les fulles, el pecíol o fins i tot a les tiges. El nèctar produït serveix per atreure animals que col·laboraran a la fecundació de les flors.

Funció

Els nectaris produeixen un líquid ric en sucres, el nèctar, que serveix per atreure els animals que s'en nodreixen i que ajudaran a la pol·linització, poden ser insectes con l'abella, ocells com el colibrí o mamífers con la ratapinyada.