Teodobald: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{Plantilla:CaixaMerovingis |Nom=Teodobald I |títol=Rei merovingi de Metz |abans=Teodobert I |després=Clotari I |regnat=548555}} ''...».
 
m Robot afegeix: en:Theudebald
Línia 26: Línia 26:


[[de:Theudebald]]
[[de:Theudebald]]
[[en:Theudebald]]
[[es:Teodebaldo]]
[[es:Teodebaldo]]
[[fi:Teodebald]]
[[fr:Théodebald (roi)]]
[[fr:Théodebald (roi)]]
[[gl:Teodebaldo]]
[[gl:Teodebaldo]]
Línia 39: Línia 41:
[[ro:Theudebald]]
[[ro:Theudebald]]
[[ru:Теодебальд]]
[[ru:Теодебальд]]
[[fi:Teodebald]]
[[sv:Theodebald I]]
[[sv:Theodebald I]]

Revisió del 14:18, 20 nov 2008

Plantilla:CaixaMerovingis Teodobald (vers 535-555) va regnar com a rei merovingi d'Austràsia, amb capital a Metz i a Reims, des del 457 fins a la seva mort.

Fill únic de Teodobert i Deutèria, tan sols era un noi malaltís de tretze anys quan el seu pare va morir i heredà el tron. Tanmateix, la lleialtat de la noblesa a la memòria del seu pare va mantenir la pau durant la seva minoria d'edat i li permeté conservar el tron.

Va casar-se amb Waldrada, filla del rei llombard Wacho, consolidant així l'aliança entre Austràsia i Llombardia. Va ser incapaç, però de mantenir les conquestes del seu pare al nord d'Itàlia.

Gregori de Tours situa la seva mort el setè any del seu regne, a causa de la seva prolongada mala salut.[1] Al morir sense descendència masculina, l'herència sortí de la línea de Teodoric i Austràsia passà al seu tiet avi Clotari I el Vell, que aviat esdevindria rei de tots els francs.

Vegeu també

Notes i referències

  1. Gregori de Tours IV.9, pàg. 203.