EPSG: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
traducció de la versió en anglès, per revisar... no acabada
 
Línia 24: Línia 24:
[[ar:الجمعية الأوربية للمسح النفطي]]
[[ar:الجمعية الأوربية للمسح النفطي]]
[[de:European Petroleum Survey Group Geodesy]]
[[de:European Petroleum Survey Group Geodesy]]
[[en:European Petroleum Survey Group]]
[[pl:European Petroleum Survey Group]]
[[pl:European Petroleum Survey Group]]

Revisió del 21:27, 25 nov 2008

La European Petroleum Survey Group o EPSG (1986 – 2005) era una organització científica amb lligams amb la indústria del petroli europea. Estava formada per especialistes que treballaven en geodèsia, agrimensura i cartografia aplicada, relacionada amb la recerca de petroli. La EPSG recopilà i difongué el conjunt de paràmetres geodètics EPSG, una base de dades ampliament usada de el·lipsoides terrestres, dàtums, sistemes de coordenades, projeccions, unitats de mesura, etc. L'any 2005 la EPSG transpassà les seues tasques a la recent formada OGP (International Association of Oil and Gas Producers Surveying and Positioning committee).

El conjunt de paràmetres geodètics segueix coneixent-se amb el nom de EPSG, és accessible mitjançant la web I publicat per l'OGP en el format de base de dades Microsoft Acces. La estructura de la base de dades és compatible amb l'estàndard ISO 19111 (Informació geogràfica – Referencia espacial per coordenades). La base de dades s'actualitza tres o quatre vegades a l'any, amb versions intermitges. La informació que conté generalment és:

  • dades per a identificar les coordenades de manera que aquestes coordenades descriguen una posició sense ambigüitat. Açò es fa mitjançant la definició d'un Sistema de Coordenades de Referència (SCR).
  • defineix transformacions i conversions que permeten canviar les coordenades d'un SCR a un altre SCR. Les transformacions i conversions es coneixen com a “operacions de coordenades”.

Les taules de l'EPSG defineixen identificadors numèrics (codi EPSG) per a moltes projeccions d'ús comú, I associen projeccions o metadades de coordinades (com les unitats de mesura, o el meridià central) per a cada identificador.

Els codis EPSG es poden usar per a identificar el Sistema de Coordenades de Referència (CRS) de les coordenades emprades en un conjunt de dades en format GML (Geography Markup Language). També es poden usar per a demanar una projecció a un servei web de mapes (WMS).

EPSG:4326

EPSG:4326 és un sistema de referència de coordenades comú que fa referència al WGS84 com parell de coordenades en graus (latitud, longitud) amb Greenwich com a meridià central.

External links