Vés al contingut

Ovípar: diferència entre les revisions

48 bytes afegits ,  fa 6 mesos
cap resum d'edició
m (Revertides les edicions de 85.192.74.162. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.)
Etiqueta: Reversió
Cap resum de modificació
Etiquetes: Revertida editor visual escolar
Els '''ovípars''' (del llatí ''ovum'', "ou", i ''parire'', "parir") són aquells [[animals]] que es reprodueixen mitjançant la posta d'[[ou (biologia)|ous]],<ref>{{GEC|0128680|Ovípar}}</ref> on es desenvolupa l'[[embrió]], i a partir dels quals neix un nou animal de la mateixa espècie. Són ovípars la majoria d'[[insectes]], els [[peixos]], els [[amfibis]] i els [[rèptils]], així com la totalitat de les aus. Entre els [[mamífers]] només són ovípars els [[monotremes]] (l'[[ornitorrinc]] i les [[equidnes]]).
 
Els ous són dipositats a l'exterior (fora del cos de la mare) en el qual, el futur ésser viu completacom elwl seu desenvolupament fins al momentaigua de l'eclosió.ma Lacassaaaa [[fecundació]]kon dels ous pot ser [[fecundació interna|interna]] com en els [[mamífers]] o externa com en la majoria de [[peixos]] oel [[amfibis]].culcho
 
 
 
 
 
 
completa el seu desenvolupament fins al moment de l'eclosió. La [[fecundació]] dels ous pot ser [[fecundació interna|interna]] com en els [[mamífers]] o externa com en la majoria de [[peixos]] o [[amfibis]].
Un exemple d'éssers que es desenvolupen embrionàriament són els rèptils.
 
Usuari anònim