Vancouver: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: lmo:Vancouver
m Robot afegeix: sw:Vancouver
Línia 79: Línia 79:
[[sr:Ванкувер]]
[[sr:Ванкувер]]
[[sv:Vancouver]]
[[sv:Vancouver]]
[[sw:Vancouver]]
[[ta:வான்கூவர்]]
[[ta:வான்கூவர்]]
[[th:แวนคูเวอร์]]
[[th:แวนคูเวอร์]]

Revisió del 23:01, 15 des 2008

49° 15′ N, 123° 06′ O / 49.25°N,123.1°O / 49.25; -123.1

Bandera de Vancouver

Vancouver és una ciutat canadenca localitzada al sud-oest de la província de la Colúmbia Britànica. Té una població de 582.296 habitants, i l'àrea metropolitana, coneguda com el Districte Regional del Gran Vancouver, és el més gran de l'oest del Canadà i la tercera més gran del país, amb més de 2 milions d'habitants. Vancouver serà la seu dels Jocs Olímpics d'hivern el 2010.

El capità espanyol José María Narvaez va ser el primer europeu en explorar l'Estret de Georgia el 1791, que divideix la part continental del Canadà (on avui es troba la ciutat de Vancouver) i l'illa de Vancouver. L'any següent, el capità britànic George Vancouver, es va unir a l'expedició espanyola basada a Nootka Sound, a la costa sud de l'illa de Vancouver, i va explorar l'Estret de Georgia, i l'àrea on avui es troba la ciutat de Seattle. Una petita illa duu el nom de Catala Island en honor del missioner català Fra Magí Català.

El 1870 el govern colonial de la província va explorar la comunitat local coneguda com a Granville, localitzada a la costa. La ciutat va canviar de nom quan es va construir la terminal dels ferrocarrils, ja que el nom de l'illa de Vancouver, a l'altre costat de l'Estret, era reconegut a tot el Canadà.

Gràcies a la seva situació costanera i a la protecció que les Muntanyes Rocalloses respecte les influències continentals, Vancouver té els hiverns més càlids de totes les grans siutats canadenques, amb una temperatura mitjana mínima de 3 graus Celsius, i moltes precipitacions, però amb poca neu.

Centre de Vancouver, Gastown

Com la resta del Canadà, Vancouver mostra una gran varietat ètnica. El barri xinès, Chinatown, és el segon més gran d'Amèrica, després de San Francisco, i hi ha barris multiculturals com el Mercat Punjabi, el barri japonès, la Petita Itàlia, el barri grec i el barri coreà.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vancouver

Plantilla:Enllaç AD Plantilla:Enllaç AD

Plantilla:Enllaç AD