Joaquim Botet i Sisó: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Joaquim Botet i Sisó''' ([[Girona]] [[1846]] - [[1917]]) fou un [[arqueòleg]], [[numismàtic]] i [[historiador]] català.
'''Joaquim Botet i Sisó''' ([[Girona]] [[1846]] - [[1917]]) fou un [[arqueòleg]], [[numismàtic]] i [[historiador]] català.


Dirigí la revista ''[[Lo Geronès]]'' i [[[[La Renaixença]]]] de [[Barcelona]]. Molt reconegut en el terreny acadèmic, fou president de l'[[Associació Literària de Girona]], acadèmic de l'[[Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona]] i corresponent de l'[[Academia de la Historia de Madrid]]. També col·laborà en la ''[[Revista de Gerona]]'', ''[[Lo Rat Penat]]'', ''[[La Gramalla]]'', ''[[L'Avenç (1881-1893)|L'Avenç]]'' i ''[[La Ilustració Catalana]]''. Fou qui publicà un dels primers treballs moderns importants sobre [[arqueologia]] i [[numismàtica]] de Catalunya. També fou tresorer de la Junta Permanent d'[[Unió Catalanista]] el [[1898]].
Dirigí la revista ''[[Lo Geronès]]'' i ''[[La Renaixença]]'' de [[Barcelona]]. Molt reconegut en el terreny acadèmic, fou president de l'[[Associació Literària de Girona]], acadèmic de l'[[Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona]] i corresponent de l'[[Academia de la Historia de Madrid]]. També col·laborà en la ''[[Revista de Gerona]]'', ''[[Lo Rat Penat]]'', ''[[La Gramalla]]'', ''[[L'Avenç (1881-1893)|L'Avenç]]'' i ''[[La Ilustració Catalana]]''. Fou qui publicà un dels primers treballs moderns importants sobre [[arqueologia]] i [[numismàtica]] de Catalunya. També fou tresorer de la Junta Permanent d'[[Unió Catalanista]] el [[1898]].


== Obres ==
== Obres ==

Revisió del 20:36, 19 des 2008

Joaquim Botet i Sisó (Girona 1846 - 1917) fou un arqueòleg, numismàtic i historiador català.

Dirigí la revista Lo Geronès i La Renaixença de Barcelona. Molt reconegut en el terreny acadèmic, fou president de l'Associació Literària de Girona, acadèmic de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i corresponent de l'Academia de la Historia de Madrid. També col·laborà en la Revista de Gerona, Lo Rat Penat, La Gramalla, L'Avenç i La Ilustració Catalana. Fou qui publicà un dels primers treballs moderns importants sobre arqueologia i numismàtica de Catalunya. També fou tresorer de la Junta Permanent d'Unió Catalanista el 1898.

Obres

  • Empúries: Noticia histórico-arqueológica de Emporion (1879)
  • Sarcófagos romano-cristianos esculturados que se conservan en Cataluña (1895). Redactà el volum dedicat a la província de Girona de la
  • Geografia General de Catalunya dirigida per Francesc Carreras i Candi (volum dedicat a la província de Girona).
  • Les monedes catalanes (1908-1911), premi Martorell del 1907.
  • Condado de Gerona. Los condes beneficiarios (1890)
  • Cartoral de Carlemany (1905-1909)