Houdeng-Goegnies: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot unificant secció Enllaços externs
m Robot substituint el text: (-[[Imatge: +[[Fitxer:)
Línia 8: Línia 8:


==Economia==
==Economia==
[[Imatge: Houdeng-Goegnies JPG02.jpg|thumb|left|L'ascensor al [[canal del Centre]] N° 1.]]Ja es troben traces de l'explotació de mines de [[carbó]] des del [[1299]]. A la revolució industrial, va caldre mitjans de communicació de capacitat més llarga. Al [[segle XIX]] va decidir-se de connectar aquest conca minera mitjançant el [[canal del Centre]], quan la capacitat del riu [[Haine]] i del [[Thirau]] s'adveraven insuficients.
[[Fitxer: Houdeng-Goegnies JPG02.jpg|thumb|left|L'ascensor al [[canal del Centre]] N° 1.]]Ja es troben traces de l'explotació de mines de [[carbó]] des del [[1299]]. A la revolució industrial, va caldre mitjans de communicació de capacitat més llarga. Al [[segle XIX]] va decidir-se de connectar aquest conca minera mitjançant el [[canal del Centre]], quan la capacitat del riu [[Haine]] i del [[Thirau]] s'adveraven insuficients.


==Enllaços externs==
==Enllaços externs==

Revisió del 12:49, 21 des 2008

Houdeng-Goegnies és un antic municipi de Bèlgica, a la província d'Hainaut de la Regió valona que al 1977 va integrar-se a la ciutat de La Louvière

Història

El primer esment escrit del poble data del 1100. L'ortografia del nom roman força incerta, tant quant la seva etimologia. Provindria del llatí Hosdinium que significaria hostal. Altres pensen que provingui del mot houx (grèvol). Goegnies provindria del llatí Gœius, un latifundista romà. L'únic element cert és la trobada de vestigis romans al territori del poble.

Succesivament, feia part dels territoris de l'abadies de Saint-Feuillien du Rœulx, d'Aulne, de Saint-Denis-en-Broqueroie i de Bonne Espérance.

La riquesa agricultural (i mes tard mineral) va suscitar la cobejança de molts: la casa dels Rœulx-Hainaut, dels senyors del Sart, de la Puissance et de Houdeng i per fi la casa de de Croÿ (1432-1796) quan els revolucionars francesos van annexar el territori i abolir la noblesa.

Economia

L'ascensor al canal del Centre N° 1.

Ja es troben traces de l'explotació de mines de carbó des del 1299. A la revolució industrial, va caldre mitjans de communicació de capacitat més llarga. Al segle XIX va decidir-se de connectar aquest conca minera mitjançant el canal del Centre, quan la capacitat del riu Haine i del Thirau s'adveraven insuficients.

Enllaços externs


Error de Lua: bad argument #1 to 'gsub' (string expected, got nil).