Diferència entre revisions de la pàgina «Palau de la Música de València»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Robot substituint el text: (-[[Imatge +[[Fitxer)
m (Robot: Reemplazo automático de texto (-[[Image: +[[Imatge:, -[[Category: +[[Categoria:, -{{DEFAULTSORT: +{{ORDENA:))
m (Robot substituint el text: (-[[Imatge +[[Fitxer))
[[ImatgeFitxer:València Palau de la Música 2.jpg|400px|thumb|Vista lateral del ''Palau de la Música'' des del [[passeig de l'Albereda]].]]
El '''Palau de la Música de València''' és un edifici de la ciutat de [[València]] situat a l'antic cau del [[Riu Túria]]. El Palau (com és coneix popularment) conté diverses sales per a audicions musicals, congressos, exposicions, espectacles i projeccions de cinema, entre altres activitats.
 
 
==L'edifici==
[[ImatgeFitxer:València Palau de la Música.jpg|thumb|left|Vista des del [[Jardí del Túria]].]]
L'edifici, dissenyat per José María de Paredes, Premi Nacional d'Arquitectura, està format per dues façanes. Una mira al jardí del [[Túria]] i està coberta amb una bòveda de cristall que transforma el vestíbul del Palau en un hivernacle amb tarongers. Les deu columnes exteriors recreen un doble [[pentagrama]]. La part posterior, però actual entrada al públic, dóna al passeig de l'Albereda.
Gràcies a una ampliació posterior, hi ha una tercera part subterrània, que compta amb diverses sales d'assaig, vestuaris, sales d'enregistrament, i un nou espai destinat també a exposicions.
851.856

modificacions

Menú de navegació