Amghar: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Anghar''' és un títol tuareg i berber. Es equivalent a xeic i significa home gran (per edat o poder); es dona a un cap que serveix d'enllaç en...».
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Anghar''' és un títol [[tuareg]] i [[berber]].
'''Amghar''' és un títol [[tuareg]] i [[berbers|berber]].

Es equivalent a [[xeic]] i significa home gran (per edat o poder); es dona a un cap que serveix d'enllaç entre la tribu i l'[[amenokal]]. En alguns grups berbers, principalment a [[Cabília]], l'amghar és el cap de l'assemblea de notables; entre alguns grups de berbers del [[Marroc]] el cap de l'assemblea o ''djamaa'' s'anomena ''mukaddam'' i el amghar és el que té el poder per la força i no per elecció.


Es equivalent a [[xeic]] i significa home gran (per edat o poder); es dóna a un cap que serveix d'enllaç entre la tribu i l'[[amenokal]]. En alguns grups berbers, principalment a la [[Cabília]], l'amghar és el cap de l'assemblea de notables; entre alguns grups de berbers del [[Marroc]] el cap de l'assemblea o ''djamaa'' s'anomena ''mukaddam'' i l'amghar és el que té el poder per la força i no per elecció.


[[Categoria:Títols nobiliaris]]
[[Categoria:Títols nobiliaris]]

Revisió del 01:00, 13 gen 2009

Amghar és un títol tuareg i berber.

Es equivalent a xeic i significa home gran (per edat o poder); es dóna a un cap que serveix d'enllaç entre la tribu i l'amenokal. En alguns grups berbers, principalment a la Cabília, l'amghar és el cap de l'assemblea de notables; entre alguns grups de berbers del Marroc el cap de l'assemblea o djamaa s'anomena mukaddam i l'amghar és el que té el poder per la força i no per elecció.