Diferència entre revisions de la pàgina «Consell Regional»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
== Composició i organització ==
Els consells regionals d'estatut ordinari són composts d'un mínim de 30 consellers i un màxim de 80, sobre la base de nombre de ciutadans residents. El Consell està format pels següents òrgans:
* '''President del Consell Regional''' (no de la Junta Regional), càrrec anàleg al de president de la [[Cambra dels Diputats]] o del [[Senat d'Itàlia|Senat]]. Dirigeix les discussions i treballs del Consell, i reglamenta els pressupostos.
* '''Ofici de la Presidència''', formada pel president del Consell, dos vicepresidents i dos secretaris. És competència seva el manteniment de la disciplina de les sessions del Consell i dirigir els funcions del propi Consell.
* '''Comissions consiliàries''', que poden ser permanents o especials, amb funcions referents al procediment legislatiu o de control, investigació o coneixement sobre matèria regional.
* '''Grups consiliars''', segons la seva orientació política.
* '''Conferència de caps de grup''', constituïda per representants de diversos grups consiliars i presidida pel President del Consell. La seva funció és coordinar i programar el treball del Consell i de les comissions regionals.
 
== Funcions ==
* Legislatives : Deté les funcions legislatives sobre matèria de competència regional, en particular sobre les que en tinguin competència exclusiva, i sobre les que tenen competència complementària, en llei ordinària art. 17 de la Constitució italiana.
* Administratives : Deté funcions de policia de serveis de l’ens regional, organització del personal i reglament.
* De control : sobre les actuacions del President del Consell i de la Junta, aprova un pressupost i el balanç consuntiu de la regió pel que fa a l'exercisi anterior
* D’investigació : sobre matèries d’interès regional, mitjançant comissions consiliars constituïdes expressament per a això.
 
 
[[Categoria:Política d'Itàlia]]
407.180

modificacions

Menú de navegació