Julio Aróstegui Sánchez: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Julio Aróstegui Sánchez''' és un [[historiador]] espanyol especialista en l'Edat Contemporània, especialment en la [[Guerra Civil Espanyola]]. Professor d'Ensenyament Mitjà a [[Salamanca]] en els anys 70. Més tard, Catedràtic d'Història Contemporània de la [[Universitat Complutense de Madrid]], és director de la Càtedra Extraordinària «Memòria Històrica del Segle XX». Va ser també professor de les Universitats del País Basc i Carlos III de Madrid. Ha treballat sobre el carlisme, el moviment obrer espanyol, la guerra civil i l'anomenada Història del Present. És un dels historiadors espanyols que més atenció ha dedicat als problemes teòrics de la Història i de la seva investigació i mètode.
'''Julio Aróstegui Sánchez''' és un [[historiador]] espanyol especialista en l'Edat Contemporània, especialment en la [[Guerra Civil Espanyola]]. Professor d'Ensenyament Mitjà a [[Salamanca]] en els anys 70. Més tard, Catedràtic d'Història Contemporània de la [[Universitat Complutense de Madrid]], és director de la Càtedra Extraordinària «Memòria Històrica del Segle XX». Va ser també professor de les Universitats del País Basc i Carlos III de Madrid. Ha treballat sobre el carlisme, el moviment obrer espanyol, la guerra civil i l'anomenada Història del Presentel com són el franquisme, la Transició, a més de tractar la problemàtica de la violència política en la historia actual. És un dels historiadors espanyols que més atenció ha dedicat als problemes teòrics de la Història i de la seva investigació i mètode.
== Obres ==
== Obres ==
* ''Guerra civil. Mito y memoria'' (com a director) (2006)
* ''Guerra civil. Mito y memoria'' (com a director) (2006)

Revisió del 05:36, 26 gen 2009

Julio Aróstegui Sánchez és un historiador espanyol especialista en l'Edat Contemporània, especialment en la Guerra Civil Espanyola. Professor d'Ensenyament Mitjà a Salamanca en els anys 70. Més tard, Catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Complutense de Madrid, és director de la Càtedra Extraordinària «Memòria Històrica del Segle XX». Va ser també professor de les Universitats del País Basc i Carlos III de Madrid. Ha treballat sobre el carlisme, el moviment obrer espanyol, la guerra civil i l'anomenada Història del Presentel com són el franquisme, la Transició, a més de tractar la problemàtica de la violència política en la historia actual. És un dels historiadors espanyols que més atenció ha dedicat als problemes teòrics de la Història i de la seva investigació i mètode.

Obres

  • Guerra civil. Mito y memoria (com a director) (2006)
  • Por qué el 18 de julio...y después (2006)
  • La investigación histórica. Teoría y Método (2001)
  • La Historia Vivida. Sobre la Historia del Presente (2004)

Referencias

  • Currículum en [1]