Alfambra (riu): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: substitució automàtica de text: (- gobern + govern , - es s + se s, - exitós + reeixit , - exitosa + reeixida , -ïnt +int, -ïsme +isme, -ïsta +ista, - derrotar als + derrotar els , - derrotar al + derrotar el , - per tal de que + p
m cabal hidràulic|
Línia 2: Línia 2:
Les seves aigües són vermelloses a causa de la presència de gran quantitat d'[[argila|argiles]].
Les seves aigües són vermelloses a causa de la presència de gran quantitat d'[[argila|argiles]].


El seu [[cabal]] és escàs, amb fortes crescudes a finals del [[hivern]], [[primavera]] i [[tardor]]. Actualment no compta amb [[embassament]]s o preses, però està en projecte la presa de Alcamines de 16,35 hm<sup>3</sup>.
El seu [[cabal hidràulic|cabal]] és escàs, amb fortes crescudes a finals del [[hivern]], [[primavera]] i [[tardor]]. Actualment no compta amb [[embassament]]s o preses, però està en projecte la presa de Alcamines de 16,35 hm<sup>3</sup>.


{{esborrany d'Aragó}}
{{esborrany d'Aragó}}

Revisió del 21:52, 3 feb 2009

El riu Alfambra és un afluent del riu Túria, neix en la Serra de la Moratilla, al cim de Peñarroya a uns 2.000 metres d'altura a la província de Terol. En un recorregut sinuós, primer en direcció al nord i després en direcció al sud, les seves avingudes ocasionals causen greus danys a les hortes de les petites poblacions per on transcorre. El riu discorre per les poblacions de Galve, Orrios i Alfambra, d'on pren el seu nom, a més de per Peralejos, Cuevas Labradas, Tortajada i Terol on s'uneix al riu Túria. Les seves aigües són vermelloses a causa de la presència de gran quantitat d'argiles.

El seu cabal és escàs, amb fortes crescudes a finals del hivern, primavera i tardor. Actualment no compta amb embassaments o preses, però està en projecte la presa de Alcamines de 16,35 hm3.