Associació Europea de Clubs: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m netejo html VP:CHVP
m Robot afegeix: fi:ECA
Línia 18: Línia 18:
[[de:European Club Association]]
[[de:European Club Association]]
[[en:European Club Association]]
[[en:European Club Association]]
[[fi:ECA]]
[[fr:Association européenne des clubs]]
[[fr:Association européenne des clubs]]
[[hr:Europsko udruženje klubova]]
[[hr:Europsko udruženje klubova]]

Revisió del 09:22, 24 feb 2009

L'Associació Europea de Clubs és una organització que representa els clubs de futbol europeus. Es va formar a partir de la dissolució del grup G-14 al gener del 2008. Té 103 membres, almenys un de cada federació nacional.

Els membres fundadors van ser: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munich, Manchester United, Chelsea FC, Juventus, AC Milan, Ajax Amsterdam, Liverpool FC, FC Porto, Olympiacos, Olympique Lyonnais, Rangers FC, Birkirkara FC, Dinamo Zagreb i el FC Copenhague.

El grup serà presidit per l'alemany Karl-Heinz Rummenigge, titular del Bayern de Munich, com a vicepresident tindrà a Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, i de vocals tindrà a Umberto Gandini (AC Milan), Peter Kenyon (Chelsea FC), Marteen Fontein (Ajax) i Jean Michel Aulas (Lyon).

L'executiva es mantindrà fins que a final de temporada, l'assemblea general decideixi un nou equip.

L'AEC està composada per 103 clubs, encara que el número d'equips per federació s'establirà cada dos anys, en funció de la classificació de la UEFA. Del primer al tercer classificat, tindrà cinc clubs com a representació, del quart al sisè, tindrà quatre; del setè al 15è en tindrà tres; les federacions classificades entre el 16è lloc i el 26è tindran dues representacions, i la resta fins a la número 53, un equip representant.

Referències