Mugró: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot substituint el text: (-[[Imatge +[[Fitxer)
m Robot: Reemplaçament automàtic de text (-mamífers +mamífers)
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Female_nipple_profile.jpg|thumb|right|Mugró humà femení]]
[[Fitxer:Female_nipple_profile.jpg|thumb|right|Mugró humà femení]]
En els [[mamífer]]s [[teri]]s, un '''mugró''' és una protuberància petita a la part més o menys central del pit o [[mamella]] que conté entre quinze i vint conductes lactis disposats al seu voltant, rodejada d'una àrea de pell sensible amb una pigmentació més fosca, coneguda com a [[arèola mamària|arèola]]. La seva mida és d'aproximadament un centímetre de diàmetre i un centímetre de longitud. La seva finalitat fisiològica en les femelles és oferir al lactant la [[llet]] que produeixen les [[glàndula mamària|glàndules mamàries]] durant l'[[embaràs]] i el període de [[lactància]] de l'infant. En els mascles, els mugrons no tenen cap funció, excepte en alguns casos excepcionals de lactància masculina.
En els [[mamífers]] [[teri]]s, un '''mugró''' és una protuberància petita a la part més o menys central del pit o [[mamella]] que conté entre quinze i vint conductes lactis disposats al seu voltant, rodejada d'una àrea de pell sensible amb una pigmentació més fosca, coneguda com a [[arèola mamària|arèola]]. La seva mida és d'aproximadament un centímetre de diàmetre i un centímetre de longitud. La seva finalitat fisiològica en les femelles és oferir al lactant la [[llet]] que produeixen les [[glàndula mamària|glàndules mamàries]] durant l'[[embaràs]] i el període de [[lactància]] de l'infant. En els mascles, els mugrons no tenen cap funció, excepte en alguns casos excepcionals de lactància masculina.


{{esborrany d'anatomia}}
{{esborrany d'anatomia}}

Revisió del 15:40, 6 març 2009

Mugró humà femení

En els mamífers teris, un mugró és una protuberància petita a la part més o menys central del pit o mamella que conté entre quinze i vint conductes lactis disposats al seu voltant, rodejada d'una àrea de pell sensible amb una pigmentació més fosca, coneguda com a arèola. La seva mida és d'aproximadament un centímetre de diàmetre i un centímetre de longitud. La seva finalitat fisiològica en les femelles és oferir al lactant la llet que produeixen les glàndules mamàries durant l'embaràs i el període de lactància de l'infant. En els mascles, els mugrons no tenen cap funció, excepte en alguns casos excepcionals de lactància masculina.