Limes Germanicus: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m castell
m Arreglant minúscules segons el criteri de la GREC
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Karte limes.jpg|thumb|right|210px| Mapa dels Limits]]
[[Fitxer:Karte limes.jpg|thumb|right|210px| Mapa dels Limits]]


El '''Limes Germanicus''' (En llatí frontera germànica) era una important linia de frontera (limes) amb forts que van acotar les províncies Romanes antigues de [[Germania Superior]] i [[Raetia]], i dividit l'[[Imperi Romà]] i les tribus germàniques insubmises, dels anys [[83]] a [[260]]. A aquesta època, el limes abraçava del [[Mar del Nord]] al [[Rhin]] fins a prop [[Regensburg]] al [[Danubi]].
El '''Limes Germanicus''' (En llatí frontera germànica) era una important linia de frontera (limes) amb forts que van acotar les províncies Romanes antigues de [[Germania Superior]] i [[Raetia]], i dividit l'[[imperi Romà]] i les tribus germàniques insubmises, dels anys [[83]] a [[260]]. A aquesta època, el limes abraçava del [[Mar del Nord]] al [[Rhin]] fins a prop [[Regensburg]] al [[Danubi]].


El Limes Germanicus estava dividit en:
El Limes Germanicus estava dividit en:
Línia 13: Línia 13:
La longitud total era 568 km. Va incloure com a mínim 60 [[castell]]s i 900 [[talaies]].
La longitud total era 568 km. Va incloure com a mínim 60 [[castell]]s i 900 [[talaies]].


Les Defenses de frontera romana han esdevingut molt més conegudes a través de les excavacions sistemàtiques finançades per [[Alemanya]] i a través d'altres investigacions relacionades amb elles. El 2005, les restes de les fronteres de la Germania Superior i Rhaetian Limes foren inclosos a la Llista de la [[UNESCO]] com a [[Llista del Patrimoni de la Humanitat a Europa|Llocs del Patrimoni Mundial]] com Fronteres de l'[[Imperi Romà]].Aprop de [[Frankfurt]], a [[Saalburg]] hi ha reconstruïda una fortificació i un museu dels Limes.
Les Defenses de frontera romana han esdevingut molt més conegudes a través de les excavacions sistemàtiques finançades per [[Alemanya]] i a través d'altres investigacions relacionades amb elles. El 2005, les restes de les fronteres de la Germania Superior i Rhaetian Limes foren inclosos a la Llista de la [[UNESCO]] com a [[Llista del Patrimoni de la Humanitat a Europa|Llocs del Patrimoni Mundial]] com Fronteres de l'[[imperi Romà]].Aprop de [[Frankfurt]], a [[Saalburg]] hi ha reconstruïda una fortificació i un museu dels Limes.
{{Link FA|de}}
{{Link FA|de}}



Revisió del 21:57, 9 març 2009

Mapa dels Limits

El Limes Germanicus (En llatí frontera germànica) era una important linia de frontera (limes) amb forts que van acotar les províncies Romanes antigues de Germania Superior i Raetia, i dividit l'imperi Romà i les tribus germàniques insubmises, dels anys 83 a 260. A aquesta època, el limes abraçava del Mar del Nord al Rhin fins a prop Regensburg al Danubi.

El Limes Germanicus estava dividit en:

  • El Superior germànic Limes (també anomenat senzillament "el Limes") s'inicia al Rhin a Rheinbrohl (Neuwied (districte)) a través del Taunus muntanyes al riu Principal (Est d'Hanau), llavors al llarg del Principal a Miltenberg, i d'Osterburken (Neckar-Odenwald-Kreis) del sud a Lorch (Ostalbkreis) en una línia recta gairebé perfecta de més de 70 km;
  • El propi Rhaetian Limes est estès de Lorch a Eining (proper a Kelheim) en el Danubi.

La longitud total era 568 km. Va incloure com a mínim 60 castells i 900 talaies.

Les Defenses de frontera romana han esdevingut molt més conegudes a través de les excavacions sistemàtiques finançades per Alemanya i a través d'altres investigacions relacionades amb elles. El 2005, les restes de les fronteres de la Germania Superior i Rhaetian Limes foren inclosos a la Llista de la UNESCO com a Llocs del Patrimoni Mundial com Fronteres de l'imperi Romà.Aprop de Frankfurt, a Saalburg hi ha reconstruïda una fortificació i un museu dels Limes. Plantilla:Link FA