Geoquímica: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: sv:Geokemi
m Robot afegeix: kk:Геохимия modifica: lv:Ģeoķīmija
Línia 30: Línia 30:
[[it:Geochimica]]
[[it:Geochimica]]
[[ja:地球化学]]
[[ja:地球化学]]
[[kk:Геохимия]]
[[ko:지구화학]]
[[ko:지구화학]]
[[lt:Geochemija]]
[[lt:Geochemija]]
[[lv:Ģeoķīmiķi]]
[[lv:Ģeoķīmija]]
[[mn:Геохими]]
[[mn:Геохими]]
[[nl:Geochemie]]
[[nl:Geochemie]]

Revisió del 06:54, 19 març 2009

La geoquímica és la branca de la geologia i de la química que estudia la composició i el comportament químic de la Terra, determinant l'abudància absoluta i relativa dels elements químics, distribució i migració dels elements entre les diferents parts que conforment la Terra (hidrosfera, atmosfera, biosfera i geosfera) utilitzant com principals mostres minerals i roques components de l'escorça terrestre, intentant determinar les lleis o principis en les quals es basa tal distribució i migració. Els seus objectius són:

  • Determinar l'abudància absoluta relativa dels elemnts i les seves espècies químiques als diferents sistemes naturals de la Terra.
  • Estudi de la distribució i migració dels elements en les diferents parts que conformen la Terra (litosfera, atmosfera, hidrosfera, biosfera), amb l'objecte d'obtenir informació sobre els principis que governen la migració i distribució dels elements (entre els diferents sistemes naturals).
  • El seu aprofitament pel benestar social:
    • Obtenir recursos naturals pel benefici de la humanitat.
    • L'estudi de la qualitat de l'ambient i com evitar continuar contaminant-lo i mantenir-lo pel benefici de la humanitat.