Fàbia Eudòxia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m iw
m Bot: substitució ’ → ', “ i ” → ", l•l → l·l, 9kg → 9 kg, km2 → km²
Línia 1: Línia 1:
'''Eudòcia Fàbia''' fou l’esposa de l’emperador [[Heracli]]. Era filla d’un noble africà i va anar a [[Constantinoble]] el [[610]] i era allí quan Heracli, al que estava promesa, que havia estat proclamat emperador a Àfrica, va sortir cap a la capital imperial per destronar a [[Flavi Focas]]. Aquest la va fer tancar en un monestir junt amb la mare d’Heracli, però foren alliberades a la caiguda de Focas.
'''Eudòcia Fàbia''' fou l'esposa de l'emperador [[Heracli]]. Era filla d'un noble africà i va anar a [[Constantinoble]] el [[610]] i era allí quan Heracli, al que estava promesa, que havia estat proclamat emperador a Àfrica, va sortir cap a la capital imperial per destronar a [[Flavi Focas]]. Aquest la va fer tancar en un monestir junt amb la mare d'Heracli, però foren alliberades a la caiguda de Focas.


El dia de la coronació d’Heracli es va casar amb ell i l’emperador li va donar el nom de Fàbia segons [[Zonares]], però segons [[Cedrè]] aquest era el seu nom original, que sembla més probable.
El dia de la coronació d'Heracli es va casar amb ell i l'emperador li va donar el nom de Fàbia segons [[Zonares]], però segons [[Cedrè]] aquest era el seu nom original, que sembla més probable.


Va tenir tres fills amb l’emperador: [[Eudòcia Epifània]], Heracli i Constantí. Va morir poc després del naixement del tercer fill (Cedrè diu que fou un sol fill anomenat [[Constantí III|Heracli Constantí]]). La mort de l’emperadriu se situada per Cedrè el [[612]] (amb lo qual només hauria tingut temps de tenir màxim dos fills).
Va tenir tres fills amb l'emperador: [[Eudòcia Epifània]], Heracli i Constantí. Va morir poc després del naixement del tercer fill (Cedrè diu que fou un sol fill anomenat [[Constantí III|Heracli Constantí]]). La mort de l'emperadriu se situada per Cedrè el [[612]] (amb lo qual només hauria tingut temps de tenir màxim dos fills).





Revisió del 07:11, 28 març 2009

Eudòcia Fàbia fou l'esposa de l'emperador Heracli. Era filla d'un noble africà i va anar a Constantinoble el 610 i era allí quan Heracli, al que estava promesa, que havia estat proclamat emperador a Àfrica, va sortir cap a la capital imperial per destronar a Flavi Focas. Aquest la va fer tancar en un monestir junt amb la mare d'Heracli, però foren alliberades a la caiguda de Focas.

El dia de la coronació d'Heracli es va casar amb ell i l'emperador li va donar el nom de Fàbia segons Zonares, però segons Cedrè aquest era el seu nom original, que sembla més probable.

Va tenir tres fills amb l'emperador: Eudòcia Epifània, Heracli i Constantí. Va morir poc després del naixement del tercer fill (Cedrè diu que fou un sol fill anomenat Heracli Constantí). La mort de l'emperadriu se situada per Cedrè el 612 (amb lo qual només hauria tingut temps de tenir màxim dos fills).