George Phillips Bond: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 21: Línia 21:
[[sl:George Phillips Bond]]
[[sl:George Phillips Bond]]
[[sv:George Phillips Bond]]
[[sv:George Phillips Bond]]
[[uk:Джордж Філліпс Бонд]]
[[zh:乔治·邦德]]
[[zh:乔治·邦德]]

Revisió del 14:19, 29 abr 2009

George Phillips Bond (1825-1865) fou un astrònom estatunidenc, fill de William Cranch Bond.

Des de petit ajudà el seu pare en les observacions que realitzà en el Harvard College Observatory, instal·lat a la Universitat de Harvard i dotat d'un refractor acromàtic de 38cm d'obertura. Amb aquest instrument va poder, juntament amb el seu pare, descobrir Hiperió, una nova lluna del planeta Saturn (el 10 d'octubre de 1846); aquest descobriment el compartiren amb l'astrònom anglès William Lassell, car tots dos equips hi treballaren, independent però simultàniament, la mateixa nit.

Seguint el camí del seu pare, realitzà extensos treballs sobre la possibilitat de situar i cartografiar els diferents estels per mitjans fotogràfics (1857), estudià la superfície planetària, intentà identificar la natura de la Nebulosa d'Orió (M42) trobant-la espiral (1861), realitzà experiments sobre la brillantor intrínseca de la Lluna i del Sol així com seguiment de diversos asteroides i cometes.

Després del seu relatiu fracàs en examinar la Nebulosa d'orió, dedicà molt de temps a estudiar-la extensivament: catalogà, posicionà i mesurà la brillantor de les seves distintes estrelles, dibuixà les seves diferents parts i publicà diversos treballs sobre la seva possible natura. Fins la seva mort, el 1865, va estar treballant i publicant articles i estudis diversos sobre la mateixa.