Diferència entre revisions de la pàgina «Julio Herrera y Reissig»

Salta a la navegació Salta a la cerca
L'experiència mundana és substituïda per la seva condició d'àvid lector i, a partir de [[1900]], conduïx reunions literàries des de l'àtic de la mansió familiar a Montevideo, coneguda com ''La Torre de los Panoramas'' a causa de les importants vistes que des d'allí es tenien al [[Riu de la Plata]].
 
Allí comença l'evolució des del romanticisme cap a l'avantguarda modernista i [[Surrealisme|surrealista]] que el convertiria pòstumament en una referència obligada de la poesia llatinoamericana de l'època, al costat de [[Leopoldo Lugones]], [[Ricardo Jaimes Freyre]] i [[Salvador Díaz TafanerMirón]].
 
Mor a Montevideo a la primerenca edat de 35 anys, mentre que la publicació de les seves obres i el conseqüent reconeixement literari es produirà anys després. L'escriptor i crític literari uruguaià [[Ángel Rama]] ([[1926]]-[[1983]]) va expressar el següent: {{cita|En poc menys de deu anys i àdhuc movent-se en el més estrepitós i superficial basar ''art nouveau'', va crear una lírica de subtil sensibilitat moderna, d'impecable precisió lingüística.}}

Menú de navegació