Catàleg d'estrelles PPM: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{inacabat}}
{{inacabat}}


El '''Catàleg d'Estrelles PPM''' és el successor del [[Catàleg SAO]]. Conté les posicions precises i el moviment propi de 378.910 [[estrella|estrelles]] en el cel complet segons el sistema de coordenades [[J2000]]/[[Cinquè Catàleg Fonamental|FK5]]. Està dissenyat per representar de la manera més fidel possible el sistema de coordenades de la [[UAI]] (1976) del cel, tal com es defineix en el [[catàleg d'estrelles]] FK5. Per tant, el MPP és una extensió del sistema FK5 amb major densitat d'estrelles i magnitud més feble.
El '''Catàleg d'Estrelles PPM''' és el successor del [[Catàleg SAO]]. Conté les posicions precises i el moviment propi de 378.910 [[estrella|estrelles]] en el cel complet segons el sistema de coordenades [[J2000]]/[[Cinquè Catàleg Fonamental|FK5]]. Està dissenyat per representar de la manera més fidel possible el sistema de coordenades de la [[UAI]] (1976) del cel, tal com es defineix en el [[catàleg d'estrelles]] FK5. Per tant, el MPP és una extensió del sistema FK5 amb major densitat d'estrelles i de magnitud més feble.


==Descripció==
==Descripció==

Revisió del 12:38, 16 maig 2009

El Catàleg d'Estrelles PPM és el successor del Catàleg SAO. Conté les posicions precises i el moviment propi de 378.910 estrelles en el cel complet segons el sistema de coordenades J2000/FK5. Està dissenyat per representar de la manera més fidel possible el sistema de coordenades de la UAI (1976) del cel, tal com es defineix en el catàleg d'estrelles FK5. Per tant, el MPP és una extensió del sistema FK5 amb major densitat d'estrelles i de magnitud més feble.

Descripció