Baix Egipte: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: sh:Donji Egipat
Línia 43: Línia 43:
[[pt:Baixo Egito]]
[[pt:Baixo Egito]]
[[ru:Нижний Египет]]
[[ru:Нижний Египет]]
[[sh:Donji Egipat]]
[[simple:Lower Egypt]]
[[simple:Lower Egypt]]
[[sr:Доњи Египат]]
[[sr:Доњи Египат]]

Revisió del 10:31, 29 maig 2009

Mapa del Baix i l'Alt Egipte

Baix Egipte és el nom donat antigament a la zona del Delta del Nil. Egipte es dividia entre el Baix i Alt Egipte, amb una frontera imaginaria la línia de la qual passaria per Maadi. Cap al sud Memfis ja era part de l'Alt Egipte però al nord, les ciutats existents formaven part del Baix Egipte.

Ambdós parts d'Egipte, que probablement no formaven dues unitats, van ser unificades par Narmer (Menes) sobirà de Nekhen (que devia tenir l'hegemonia sobre tot o la major part de l'Alt Egipte) després del 3200 aC. Hi havia nombroses diferències entre els alts i els baixos egipcis al món antic. Parlaven diferents dialectes i tenien diferents costums. Moltes d'aquestes diferències, i les ocasionals tensions que creaven, encara existeixen als temps moderns. Els seus habitants es coneixen com a han.rememhit, per diferenciar-se dels del Alt Egipte (han.remmaris).

En aquell moment el Baix Egipte estava fragmentat en petits estats, i probablement havia estat teatre de guerres entre les ciutat-estats o confederacions de ciutats.

Les ciutats principals del Baix Egipte foren: