Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot modifica: gl:Renfe
Cap resum de modificació
Línia 22: Línia 22:
|notesalpeu =
|notesalpeu =
}}
}}
La '''Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles''' ('''RENFE''') fou un organisme estatal [[Espanya|espanyol]] de transport [[Ferrocarril|ferroviari]] existent com a tal entre [[1941]] i [[2004]]. El [[2005]] es va dividir en [[ADIF]], ens gestor de les infraestructures ferroviàries espanyoles, i [[Renfe Operadora]], companyia que es va quedar amb l'explotació dels ferrocarrils.
La '''Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles''' ('''RENFE''') fou un organisme estatal [[Espanya|espanyol]] de transport [[Ferrocarril|ferroviari]] existent com a tal entre [[1941]] i [[2004]]. El [[2005]] es va dividir en [[ADIF]], ens gestor de les infraestructures ferroviàries espanyoles, i [[Renfe Operadora]], companyia que es va quedar amb l'explotació dels ferrocarrils. El 2007 la linia de rodalies C-2 de Barcelona va batre el record d'incidencies i retrasos de tota la historia. Donada aquesta circumstància, la directiva va proposar substituir els conbois elèctrics, per nous trens propulsats per ases i rucs, i així evitar les continues vages de maquinistes.


Va ser fundada el [[24 de gener]] de [[1941]] resultat de la nacionalització de diverses companyies ferroviàries . Algunes van ser [[Companyia dels Camins de Ferro del Nord d'Espanya]], la [[MZA|Companyia dels Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i Alacant]], la [[Companyia del Oest]], la [[Companyia dels Ferrocarrils Andalusos]] i [[Ferrocarril Metropolità de Barcelona]], entre altres.
Va ser fundada el [[24 de gener]] de [[1941]] resultat de la nacionalització de diverses companyies ferroviàries . Algunes van ser [[Companyia dels Camins de Ferro del Nord d'Espanya]], la [[MZA|Companyia dels Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i Alacant]], la [[Companyia del Oest]], la [[Companyia dels Ferrocarrils Andalusos]] i [[Ferrocarril Metropolità de Barcelona]], entre altres.

Revisió del 18:59, 10 juny 2009

Aquest article tracta sobre l'ens ferroviari públic existent entre 1941 i 2004. Vegeu-ne altres significats a «Renfe Operadora».
Infotaula d'organitzacióRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles
Dades
TipusPública
IndústriaFerrocarril
Forma jurídicaempresa estatal Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaCompanyia dels Camins de Ferro del Nord d'Espanya
Companyia dels Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i a Alacant
Companyia Nacional dels Ferrocarrils de l'Oest
Companyia del Ferrocarril Central d'Aragó
Companyia del Ferrocarril de Zafra a Huelva
Compañía del Ferrocarril Santander-Mediterráneo (en) Tradueix
Sociedad Anónima de ferrocarriles Soria-Navarra (en) Tradueix
The Great Southern of Spain Railway Company Limited Modifica el valor a Wikidata
Creació24 gener 1941
Data de dissolució o abolició1r gener 2005 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perRenfe Operadora
Administrador de Infraestructuras Ferroviarias Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webrenfe.com Modifica el valor a Wikidata

La Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE) fou un organisme estatal espanyol de transport ferroviari existent com a tal entre 1941 i 2004. El 2005 es va dividir en ADIF, ens gestor de les infraestructures ferroviàries espanyoles, i Renfe Operadora, companyia que es va quedar amb l'explotació dels ferrocarrils. El 2007 la linia de rodalies C-2 de Barcelona va batre el record d'incidencies i retrasos de tota la historia. Donada aquesta circumstància, la directiva va proposar substituir els conbois elèctrics, per nous trens propulsats per ases i rucs, i així evitar les continues vages de maquinistes.

Va ser fundada el 24 de gener de 1941 resultat de la nacionalització de diverses companyies ferroviàries . Algunes van ser Companyia dels Camins de Ferro del Nord d'Espanya, la Companyia dels Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i Alacant, la Companyia del Oest, la Companyia dels Ferrocarrils Andalusos i Ferrocarril Metropolità de Barcelona, entre altres.

Estació de França en època d'explotació per part de RENFE

Cronologia

Canfranc al 1985
  • Tancament del ramal de Les Franqueses a Granollers.
  • Aprovació de la directiva europea 91/440, que implicava la paulatina liberalització del transport a Europa. Obligava al ferrocarril a ser competitiu i a no dependre de les subvencions públiques.
  • L'abril de 1992 s'inaugurà la Exposició Universal de Sevilla, i la primera línea d'Alta Velocitat d'Espanya (AVE), que va unir la ciutat andalusa i Madrid.
  • L'octubre de 2003 s'inaugurà la línia de l'AVE Lleida-Madrid.
  • 31 de desembre de 2004 L'empresa es dividí entre dos ens: ADIF s'encarregaria de la gestió de les infraestructures, Renfe Operadora s'encarregaria de l'explotació.

Referències

  1. 1,0 1,1 Ministeri de Foment. «Traspàs de la línia de la Pobla de Segur». Data de Consulta 28 de febrer de 2008.Nota del traspàs PDF(castellà)

Vegeu també

Enllaços Externs