Ideari llibertari: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m +cat, retocs
Línia 1: Línia 1:
És el conjunt d'ideologies anarquistes (llibertaries) que proposen formes de convivencia antiautoritaries, democracia directa o assamblearia, pensament internacionalista, economia autogestionada, i idees que rebutgen els dogmes com la religió, la superestructura liberal(conjunt de idees que es donen com a certes en un determinat sistema) i defensen la igualtat de les persones, la llibertat d'aquestes i el compromís medioambiental.
L''''ideari llibertari''' és el conjunt d'ideologies [[anarquisme|anarquistes]] (llibertàries) que proposen formes de convivència antiautoritàries, [[democràcia]] directa o assambleària, pensament internacionalista, economia autogestionada, i idees que rebutgen els dogmes com ara la religió, la superestructura liberal (conjunt de idees que es donen com a certes en un determinat sistema) i defensen la igualtat de les persones, la seva llibertat i el compromís mediambiental. Concorden amb el tipic lema: "Ni rei, ni patria, ni Déu" o "Ni Déu ni amo".

Concorden amb el tipic lema: ``Ni rei, ni patria, ni Déu´´ o ``Ni Déu ni amo´´.
== Vegeu també ==
== Vegeu també ==
[[Anarquisme]]
*[[Anarquisme]]

[[Categoria:Anarquisme]]

Revisió del 10:25, 13 juny 2009

L'ideari llibertari és el conjunt d'ideologies anarquistes (llibertàries) que proposen formes de convivència antiautoritàries, democràcia directa o assambleària, pensament internacionalista, economia autogestionada, i idees que rebutgen els dogmes com ara la religió, la superestructura liberal (conjunt de idees que es donen com a certes en un determinat sistema) i defensen la igualtat de les persones, la seva llibertat i el compromís mediambiental. Concorden amb el tipic lema: "Ni rei, ni patria, ni Déu" o "Ni Déu ni amo".

Vegeu també