Capità Haddock: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Robot afegeix: cs:Kapitán Haddock
Línia 10: Línia 10:


[[bn:ক্যাপ্টেন হ্যাডক্‌]]
[[bn:ক্যাপ্টেন হ্যাডক্‌]]
[[cs:Kapitán Haddock]]
[[da:Kaptajn Haddock]]
[[da:Kaptajn Haddock]]
[[en:Captain Haddock]]
[[en:Captain Haddock]]

Revisió del 07:40, 5 ago 2009

Capità Haddock. El capità de marina Archibald Haddock és un vell llop de mar, un entranyable company de viatge de Tintín al llarg de bona part de les seves aventures. Apareix a 17 àlbums de Tintín (dels 25 tradicionalment admesos com a oficials); la seva primera aparició és a El cranc de les pinces d'or.

El capità Haddock recorre el món, per mar i per terra, com a company del reporter Tintín i el gosset Milú. És molt amic d'en Tornassol (excepte quan el tracte d'aquest requereix una dosi excessiva de paciència), tracta com un pare autoritari als Dupond i Dupont, té una amistat estranya (i malsoferta) amb la Bianca Castafiore, no sap com dir que no a en Serafí Llantió, i simpatitza amb el seu antic amic Chester i amb el noiet xinès Xang. Té moltes altres relacions personals (bones i dolentes) amb altres personatges, per exemple amb el dolent Allan Thompson.

Vell afeccionat a la pipa i al Loch Lomond, gran amic de l'insult culte i "refinat" (la qual cosa a voltes arma disbauxes i problemes a la resta del grup), és propietari del castell del Molí. Val a dir que preferiria estar-se a casa tranquil en comptes de córrer aventures. El capità Haddock és per molts lectors llur personatge tintiner preferit.