Gai Veturi Gemin Cicurí: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m WikiCleaner 0.88 - Corregint enllaç a una pàgina de desambiguació
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Gai Veturi Gemí Cicurí''' (''Caius Veturius P. F. Geminus Cicurinus'') fou [[cònsol romà|cònsol]] el [[455 aC]] amb [[Tit Romili Roc Vaticà]]. Va fer la guerra als [[eques]] als que va derrotar i va prendre molt de botí que no va distribuir entre els soldats sinó que el va vendre per cobrir les necessitats de [[erari|tresoreria de l'estat]]. Això li va suposar ser acusat l'any següent per [[Luci Aliè]], [[edil plebeu]], i condemnat a pagar una multa de deu mil [[as romà|as]]os. Fou elegit [[àugur]] el [[453 aC]].
'''Gai Veturi Gemí Cicurí''' (''Caius Veturius P. F. Geminus Cicurinus'') fou [[cònsol romà|cònsol]] el [[455 aC]] amb [[Tit Romili Roc Vaticà]]. Va fer la guerra als [[eques]] als que va derrotar i va prendre molt de botí que no va distribuir entre els soldats sinó que el va vendre per cobrir les necessitats de [[erari|tresoreria de l'estat]]. Això li va suposar ser acusat l'any següent per [[Luci Aliè]], [[edil plebeu]], i condemnat a pagar una multa de deu mil [[as romà|asos]]. Fou elegit [[àugur]] el [[453 aC]].


{{ORDENA:Veturi Gemi Cicuri, Gai }}
[[Categoria:Cònsols romans de la dècada del 450 aC]]
[[Categoria:Cònsols romans de la dècada del 450 aC]]
[[Categoria:sacerdots romans|Gai Veturi Gemi Cicuri]]
[[Categoria:Àugurs]]

Revisió del 12:44, 7 ago 2009

Gai Veturi Gemí Cicurí (Caius Veturius P. F. Geminus Cicurinus) fou cònsol el 455 aC amb Tit Romili Roc Vaticà. Va fer la guerra als eques als que va derrotar i va prendre molt de botí que no va distribuir entre els soldats sinó que el va vendre per cobrir les necessitats de tresoreria de l'estat. Això li va suposar ser acusat l'any següent per Luci Aliè, edil plebeu, i condemnat a pagar una multa de deu mil asos. Fou elegit àugur el 453 aC.