Trencavell: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 11: Línia 11:


[[Categoria:Governants]]
[[Categoria:Governants]]

[[en:Trencavel]]
[[fr:Maison Trencavel]]

Revisió del 05:28, 29 abr 2006

Armes de la dinastia Trencavell

Els Trencavell foren una dinastia vescomtal que va regir els vescomtats de Nimes, Albí, Carcassona, Rasès, Besiers i Agde.

Van ser en una època entre els senyors meridionals més poderosos després del Comte de Tolosa i el rei d'Aragó del que eren el seu senyor feudal.

Té el seu origen en el sobrenom (Trencavell) que va portar el vescomte de Nimes i Albí Ramon Bernat I, mort el 1074. Trencavell fou desprès un nom de persona que van portar tres vescomtes (Ramon Trencavell I, II i III) i algunes dames de la casa vescomtal (Trencavella). El seu govern va acabar el 1209 a Carcassona, Rasès, Besiers i Albi, i el 1214 a Nimes i Agde (conquesta de Simó de Montfort). Van recobrar el poder breument del 1224 al 1227 i després parcialment el 1240, però finalment van renunciar a tots els drets a favor del rei de França el 1247, a canvi d’una pensió.

Ramon Roger serà un dels protagonistes importants de la croada dels Albigesos. S'oposarà moltes vegades al temible Simó de Montfort, fins que aquest últim el derrotà i confiscà totes les terres del vescomte en el seu profit.

Vegeu: Vescomtat de Carcassona i Vescomtat d'Agde