Rumelihisarı: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Istanbul_-_Fortalesa_d'Europa.JPG|thumb|250px|La fortalesa d'Europa]]
[[Fitxer:Istanbul_-_Fortalesa_d'Europa.JPG|thumb|250px|La fortalesa d'Europa]]
'''Rumeli Hisari''' o '''Fortalesa d'Europa''' és una fortalesa situada a [[Istanbul]], [[Turquia]], en un turó al costat europeu del [[Bòsfor]] al nord del districte Bebek, donant el nom del districte del seu voltant. Fou construït pel [[soldà]] [[otomà]] [[Mehmet II]] entre [[1451]] i [[1452]], abans de la seva coquesta de [[Constantinoble]]. A les tres grans torres se'ls hi posà el nom dels tres visirs de Mehmet, [[Çandarlı II Halil Pasha]], que construí la torre gran prop de la porta, [[Zağanos Pasha]], que construí la del sud, i [[Sarıca Pasha]], la del nord.
'''Rumeli Hisari''' o '''Fortalesa d'Europa''' és una [[fortalesa]] situada a [[Istanbul]], [[Turquia]], en un turó al costat europeu del [[Bòsfor]] al nord del districte Bebek, donant el nom del districte del seu voltant. Fou construït pel [[soldà]] [[otomà]] [[Mehmet II]] entre [[1451]] i [[1452]], abans de la seva coquesta de [[Constantinoble]]. A les tres grans torres se'ls hi posà el nom dels tres visirs de Mehmet, [[Çandarlı II Halil Pasha]], que construí la torre gran prop de la porta, [[Zağanos Pasha]], que construí la del sud, i [[Sarıca Pasha]], la del nord.


{{commonscat|Rumeli Hisarı}}
{{commonscat|Rumeli Hisarı}}

Revisió del 23:23, 31 ago 2009

La fortalesa d'Europa

Rumeli Hisari o Fortalesa d'Europa és una fortalesa situada a Istanbul, Turquia, en un turó al costat europeu del Bòsfor al nord del districte Bebek, donant el nom del districte del seu voltant. Fou construït pel soldà otomà Mehmet II entre 1451 i 1452, abans de la seva coquesta de Constantinoble. A les tres grans torres se'ls hi posà el nom dels tres visirs de Mehmet, Çandarlı II Halil Pasha, que construí la torre gran prop de la porta, Zağanos Pasha, que construí la del sud, i Sarıca Pasha, la del nord.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rumelihisarı

41° 05′ 06″ N, 29° 03′ 24″ E / 41.08500°N,29.05667°E / 41.08500; 29.05667