Eulàlia de Borbó: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot substituint el text: (-[[Imatge +[[Fitxer)
Línia 24: Línia 24:
[[nl:Eulalia van Spanje]]
[[nl:Eulalia van Spanje]]
[[pl:Eulalia Burbon]]
[[pl:Eulalia Burbon]]
[[pt:Eulália, Infanta de Espanha]]

Revisió del 23:46, 23 set 2009

La infanta Eulàlia d'Espanya, princesa d'Orleans.

Maria Eulàlia d'Espanya, princesa d'Orleans (Madrid 1864 - Irun 1958). Infanta d'Espanya amb el tractament d'altesa reial que per matrimoni esdevingué princesa d'Orleans i duquessa de Galliera.

Nascuda al Palau Reial de Madrid el dia 12 de febrer de l'any 1864 essent filla de la reina Isabel II d'Espanya i del príncep consort Francesc d'Assís d'Espanya. La infanta era néta del rei Ferran VII d'Espanya i de la princesa Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies per via materna, mentre que per via paterna ho era de l'infant Francesc de Paula d'Espanya i de la princesa Lluïsa Carlota de Borbó-Dues Sicílies.

La infanta es casà el 6 de març de l'any 1886 amb el príncep Antoni d'Orleans de la Casa reial dels Orleans que ostentava el títol de duc de Galliera. Antoni era fill del príncep Antoni d'Orleans i de la infanta Lluïsa Ferranda d'Espanya. El príncep era nét del rei Ferran VII d'Espanya i del rei Lluís Felip I de França. La parella tingué dos fills:

La infanta Eulàlia escrigué un interessant llibre de memòries on es detalla la vida de la seva difunta mare, la reina Isabel II d'Espanya i de les relacions familiars entre els membres de la Casa reial espanyola.