Diferència entre revisions de la pàgina «Egocentrisme»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
Concepte utilitzat per [[J. Piaget]] per senyalar la incapacitat de les criatures de diferenciar el propi punt de vista d’aquell d’altres. A diferència del llenguatge de comunicació basat a la dualitat pregunta/resposta, sobre la critica, sobre la pregaria, l’amenaça o en tots aquells elements interaccionals, el llenguatge egocèntric representa aproximadament ¾ parts del llenguatge infantil durant el període d’edat compres entre els tres i els sis anys, acompanya les activitats solitàries i els jocs simbòlics on les criatures realitzen monòlegs o imita les frases realitzades per ell mateix o altres.
Un altre aspecte de l’egocentrisme el tenim a l’elevada freqüència de la paraula '''JO''' a l’intern del llenguatge infantil, que descobrim més a l’interior de les converses entre les criatures que no a les conversacions entre els infants i els adults.
El llenguatge egocèntric el podem trobar també en fase adulta, quan un ha d’afrontar una situació particularment difícil, o completament inesperada o en una circumstància euforitzant.
3.147

modificacions

Menú de navegació