Diferència entre revisions de la pàgina «Egocentrisme»

Salta a la navegació Salta a la cerca
27 bytes afegits ,  fa 14 anys
cap resum d'edició
Concepte'''Egocentrisme''' és un concepte utilitzat per [[J. Piaget]] per senyalar la incapacitat de les criatures de diferenciar el propi punt de vista d’aquelld'aquell d’altresd'altres. A diferència del llenguatge de comunicació basat a la dualitat pregunta/resposta, sobre la critica, sobre la pregaria, l’amenaça o en tots aquells elements interaccionals, el llenguatge egocèntric representa aproximadament ¾ parts del llenguatge infantil durant el període d’edatd'edat compres entre els tres i els sis anys, acompanya les activitats solitàries i els jocs simbòlics on les criatures realitzen monòlegs o imita les frases realitzades per ell mateix o altres.
Un altre aspecte de l’egocentrismel'egocentrisme el tenim a l’elevadal'elevada freqüència de la paraula '''JO'''"jo" a l’internl'intern del llenguatge infantil, que descobrim més a l’interiorl'interior de les converses entre les criatures que no a les conversacions entre els infants i els adults.
El llenguatge egocèntric el podem trobar també en fase adulta, quan un ha d’afrontard'afrontar una situació particularment difícil, o completament inesperada o en una circumstància euforitzant.
 
[[Categoria:Pedagogia]]

Menú de navegació