Benimàmet: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
Línia 52: Línia 52:
|}}
|}}


'''Benimàmet''' és una [[pedania]] de[[ València]], inclosa en el barri dels Poblats de l'Oest, que limita pel nord i junt amb el camí vell de [[Llíria]] amb el municipi de [[Burjassot]] per mitjà dels carrers Dr.Bon, Alpont i Ramón Juan; i per l'Oest a través de l'Horta amb el barri de [[Beniferri]] (Camí Fondo). Al sud fins a la [[séquia de Mestalla]] , amb el barri de [[Campanar (València)|Campanar]], i a l'oest amb el municipi de [[Paterna]] pel barranc d'Endolça, el que fa un total de 300 hectàrees.
'''Benimàmet''' és una [[pedania]] de[[ València]], inclosa en el barri dels Poblats de l'Oest, que limita pel nord i junt amb el camí vell de [[Llíria]] amb el municipi de [[Burjassot]] per mitjà dels carrers Dr.Bon, Alpont i Ramón Juan; i per l'Oest a través de l'Horta amb el barri de [[Beniferri]] (Camí Fondo). Al sud fins a la [[séquia de Mestalla]], amb el barri de [[Campanar (València)|Campanar]], i a l'oest amb el municipi de [[Paterna]] pel barranc d'Endolça, el que fa un total de 300 hectàrees.


Fins a l'any 1882 va ser un poble independent, moment en què va ser annexionat per [[València]] d'acord amb una llei que permetia a les ciutats annexionar-se a municipis limítrofs a elles amb menys de 2000 habitants ; a causa d'açò, en l'actualitat, el col·lectiu ''Benimàmet Poble'' va iniciar a finals de la dècada dels 90 un procés de segregació del [[Cap i Casal]] del [[País Valencià]].
Fins a l'any 1882 va ser un poble independent, moment en què va ser annexionat per [[València]] d'acord amb una llei que permetia a les ciutats annexionar-se a municipis limítrofs a elles amb menys de 2000 habitants; a causa d'açò, en l'actualitat, el col·lectiu ''Benimàmet Poble'' va iniciar a finals de la dècada dels 90 un procés de segregació del [[Cap i Casal]] del [[País Valencià]].


En el seu territori es troba ubicada part de la Fira de Mostres de [[València]] i el Velòdrom Municipal Lluis Puig. És a mes el lloc de naixement de l'arquitecte [[Santiago Calatrava]].
En el seu territori es troba ubicada part de la Fira de Mostres de [[València]] i el Velòdrom Municipal Lluis Puig. És a mes el lloc de naixement de l'arquitecte [[Santiago Calatrava]].

Revisió del 11:40, 15 oct 2009

Plantilla:Infotaula geografia políticaBenimàmet
Imatge

Localització
Map
 39° 30′ N, 0° 25′ O / 39.5°N,0.42°O / 39.5; -0.42
EstatEspanya
AutonomiaPaís Valencià
ProvínciaValència
ComarcaHorta de València
Població humana
GentiliciBenimamer, benimamera
Llengua utilitzadaValencià
Geografia
Altitud50
Limita amb
Organització política
Organització1

Benimàmet és una pedania deValència, inclosa en el barri dels Poblats de l'Oest, que limita pel nord i junt amb el camí vell de Llíria amb el municipi de Burjassot per mitjà dels carrers Dr.Bon, Alpont i Ramón Juan; i per l'Oest a través de l'Horta amb el barri de Beniferri (Camí Fondo). Al sud fins a la séquia de Mestalla, amb el barri de Campanar, i a l'oest amb el municipi de Paterna pel barranc d'Endolça, el que fa un total de 300 hectàrees.

Fins a l'any 1882 va ser un poble independent, moment en què va ser annexionat per València d'acord amb una llei que permetia a les ciutats annexionar-se a municipis limítrofs a elles amb menys de 2000 habitants; a causa d'açò, en l'actualitat, el col·lectiu Benimàmet Poble va iniciar a finals de la dècada dels 90 un procés de segregació del Cap i Casal del País Valencià.

En el seu territori es troba ubicada part de la Fira de Mostres de València i el Velòdrom Municipal Lluis Puig. És a mes el lloc de naixement de l'arquitecte Santiago Calatrava.

Enllaços externs