Sri Jayewardenepura Kotte: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 13: Línia 13:
[[Categoria:Sri_Lanka]]
[[Categoria:Sri_Lanka]]


[[ace:Sri Jayawardenapura Kotte]]
[[be-x-old:Шры-Джаявардэнэпура-Катэ]]
[[be-x-old:Шры-Джаявардэнэпура-Катэ]]
[[bg:Шри Джаяварданапура Коте]]
[[bg:Шри Джаяварданапура Коте]]

Revisió del 06:23, 21 des 2009

Sri Jayawardenepura (en Tàmil: ஸ்ரீ ஜயவர்த்தனபுரம் கோட்டே, srī jayavarttanapuram) és una ciutat de la Zona Metropolitana de Colombo , capital legislativa de Sri Lanka des de 1989. Al 2001 la ciutat comptava amb 115.826 habitants.

Ubicada a la zona Oest de Colombo, és una zona majoritàriament residencial, ubicada entre llacunes i pantans que en el passat van ser una àrea pantanosa inhòspita.

Història

Des del 1415 fins al 1565 va ser la capital de l'antic regne de Kotte, del qual va rebre el seu antic nom (Ciutat de Kotte). Entre el 1450 i el 1477 va ser la ciutat que va unir tota l'illa en una sola autoritat. Al 1989 es va convertir en la capital legislativa i la seu del nou parlament al país, a causa de l'idea de promoure la ciutat com una zona residencial per a que no estigués tan aglomerat al centre de Colombo.

Geografia

La ciutat s'ha convertit en una regió moderna, sofisticada i luxosa a l'illa, amb el nivell de vida més car del país, tot i que encara conserva en els voltants dels tradicionals camps de conreu d'arròs, la qual cosa ha dificultat la seva rellevància a nivell internacional.