NASDAQ: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: be-x-old:NASDAQ; canvis cosmètics
m Robot modifica: hy:ՆԱՍԴԱՔ
Línia 39: Línia 39:
[[hr:NASDAQ]]
[[hr:NASDAQ]]
[[hu:NASDAQ]]
[[hu:NASDAQ]]
[[hy:NASDAQ]]
[[hy:ՆԱՍԴԱՔ]]
[[id:NASDAQ]]
[[id:NASDAQ]]
[[is:NASDAQ]]
[[is:NASDAQ]]

Revisió del 19:43, 28 des 2009

Seu de Nasdaq a Times Square.

NASDAQ, acrònim de National Association of Securities Dealer Automated Quotation, és el mercat electrònic d'accions més gran dels Estats Units. Va ser fundat per la National Association of Securities Dealers (NASD) el 1971. Amb les vendes dels anys 2000 i 2001 va quedar privatitzat. És operat per la companyia propietària, la Nasdaq Stock Market, Inc., la qual va ser llistada en el seu propi sistema d'intercanvi accionarial el 2002.

Amb aproximadament 3.300 companyies i més de 7000 accions de petita i mitjana capitalització, NASDAQ representa la borsa de valors electrònica i automatitzada que intercanvia de mitjana més accions per dia que qualsevol altre mercat del món. Es caracteritza per comprendre les empreses d'alta tecnologia en electrònica, informàtica, telecomunicacions, biotecnologia, etc. Una altra de les seves característiques és l'ús del sistema SOES (Small Order Execution System), un sistema de gestió de petits volums accionarials creat arran de la crisi de 1987; aquell any es va veure la necessitat de crear sistemes per automatizar la gestió de gran nombre de transaccions de petit volum.

Els seus índexs més representatius són el Nasdaq 100 (introduït el 1985), el Nasdaq Composite i el NASDAQ Biotechnology Index.

Funciona, com la resta de mercats d'Estats Units, des de les 9:30h fins les 16:00, hora local (des de les 16:30 fins les 22:00, hora catalana).

L'actual cap executiu és Robert Greifeld, amb seu a Nova York.

Vegeu també

Enllaços externs