Amintes fill d'Andròmenes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot insereix {{ORDENA:Amintes Fill D'Andromenes}}
m Robot: Canvis cosmètics
Línia 10: Línia 10:


{{ORDENA:Amintes Fill D'Andromenes}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Amintes Fill D'Andromenes}} <!--ORDENA generat per bot-->

[[Categoria:Militars del Regne de Macedònia]]
[[Categoria:Militars del Regne de Macedònia]]

Revisió del 16:51, 30 des 2009

Amintes fill d'Andròmenes (Amyntas, Ἀμύντας) fou un oficial de l'exèrcit macedoni sota Alexandre el Gran.

Fou encarregat de recollir la sotmisió del comandant de la guarnició persa de Sardes, Mitrenes, després de la batalla de Grànic (334 aC). El 332 aC fou enviat a Macedònia per reclutar soldats i va tornar a Pèrsia el 331 aC, robant a Alexandre a Susa.

Després de l'execució de Filotes acusat de traïció (330 aC) Amintes i els seus germans Àtal i Simmies foren arrestats sota sospita d'haver participat en el complot, sospita basada en el fet de la forta amistat d'Amintes amb Filotes, i de què el seu germà gran, Polemó, havia desaparegut quan Filotes fou detingut o (segons Curtius) quan va començar a ser torturat. Amintes es va defensar a si mateix i als seus germans i la seva innocència fou establerta quan inesperadament Polemó va reaparèixer i va poder justificar on havia estat; tots quatre foren declarats innocents.

Un temps després Amintes va morir de la ferida d'una fletxa durant el setge d'una ciutat. Es sap que a la batalla d'Issos (333 aC) hi havia un comandant d'ala anomenat Amintes, i el 331 aC apareix un Amintes al capdavant d'una brigada que va forçar les anomenades "Portes perses", però no s'ha pogut establir que fos el mateix Amintes, nom que era freqüent entre els macedonis.