De (concepte): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
El '''''de''''' (en [[xinès]] '''德''', [[pinyin]] ''dé'', [[Wade-Giles]] ''te'') és un concepte clau del [[pensament xinès]] que es tradueix com "caràcter inherent, poder interior, integritat" en el [[daoisme]], "caràcter moral, virtut" en el [[confucianisme]] i "qualitat, virtut" o "mèrit, accions virtuoses" en el [[budisme xinès]]. [[Laozi]], en l'obra ''[[Dao De Jing]]'' (o "llibre del Tao i de la seva força"), explica que el ''de'' és la "força interior de cada cosa, adquirida quan aquesta està en harmonia amb el seu dao".
El '''''de''''' (en [[xinès]] '''德''', [[pinyin]] ''dé'', [[Wade-Giles]] ''te'') és un concepte clau del [[pensament xinès]] que es tradueix com "caràcter inherent, poder interior, integritat" en el [[daoisme]], "caràcter moral, virtut" en el [[confucianisme]] i "qualitat, virtut" o "mèrit, accions virtuoses" en el [[budisme xinès]]. [[Laozi]], en l'obra ''[[Dao De Jing]]'' (o "llibre del Tao i de la seva força"), explica que el ''de'' és la "força interior de cada cosa, adquirida quan aquesta està en harmonia amb el seu ''[[dao]]''".





Revisió del 21:36, 2 gen 2010

El de (en xinès , pinyin , Wade-Giles te) és un concepte clau del pensament xinès que es tradueix com "caràcter inherent, poder interior, integritat" en el daoisme, "caràcter moral, virtut" en el confucianisme i "qualitat, virtut" o "mèrit, accions virtuoses" en el budisme xinès. Laozi, en l'obra Dao De Jing (o "llibre del Tao i de la seva força"), explica que el de és la "força interior de cada cosa, adquirida quan aquesta està en harmonia amb el seu dao".