Tallagespa: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: es modifica: cs, he, hu, ja, ru, ta, vi, yi
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer: L-Rasenmaeher.png | thumb | Fulles d'un tallagespa manual.]]
[[Fitxer: L-Rasenmaeher.png | thumb | Fulles d'un tallagespa manual.]]


Un ''' tallagespa ''' o ''' talladora de gespa ''' és una [[màquina]], manual o motoritzada, usada per retallar la [[gespa]] dels jardins, camps esportius, etcètera, de manera que s'obtingui una catifa de [[ herba]] d'alçada uniforme.
Un ''' tallagespa ''' o '''talladora de gespa''' és una [[màquina]], manual o motoritzada, usada per retallar la [[gespa]] dels jardins, camps esportius, etcètera, de manera que s'obtingui una catifa d'[[herba]] d'alçada uniforme.


== Història ==
== Història ==


La idea d'una màquina per tallar herba va ser concebuda en [[Gloucestershire]] ([[Anglaterra]]) en [[1830]] per l'enginyer independent '''Edwin Beard Budding''', antic [[fuster]] a Chalford, possiblement es va inspirar en el tallador rotatori dissenyat per tallar la pelussa de la llana teixida al molí de Brinscomb. El tallagespa de Budding va ser dissenyat principalment per tallar la gespa dels camps esportius i els [[jardí | jardins]] extensos com a alternativa superior a la [[dalla]]. La seva patent del 25 octubre de 1830 descrivia «una nova combinació i aplicació de la maquinària amb l'objecte de rapar o tallar les superfícies vegetals de gespa, herba i camps.» La patent seguia afirmant que «els cavallers trobaran la utilitat de la meva màquina realitzant un exercici entretingut, útil i saludable. »
La idea d'una màquina per tallar herba va ser concebuda a [[Gloucestershire]] ([[Anglaterra]]) el [[1830]] per l'enginyer independent [[Edwin Beard Budding]], antic [[fuster]] a Chalford. Possiblement es va inspirar en el tallador rotatori dissenyat per tallar la pelussa de la llana teixida al molí de Brinscomb. El tallagespa de Budding va ser dissenyat principalment per tallar la gespa dels camps esportius i els [[jardí|jardins]] extensos com a alternativa superior a la [[dalla]]. La seva patent del 25 octubre de 1830 descrivia «una nova combinació i aplicació de la maquinària amb l'objecte de rapar o tallar les superfícies vegetals de gespa, herba i camps.» La patent seguia afirmant que «els cavallers trobaran la utilitat de la meva màquina realitzant un exercici entretingut, útil i saludable. »


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
{{commons | Lawn mower}}
{{commons|Lawn mower}}


[[Categoria: Eines de jardineria]]
[[Categoria:Jardineria]]


[[br:Gwilcherez]]
[[br:Gwilcherez]]

Revisió del 09:45, 16 gen 2010

Fulles d'un tallagespa manual.

Un tallagespa o talladora de gespa és una màquina, manual o motoritzada, usada per retallar la gespa dels jardins, camps esportius, etcètera, de manera que s'obtingui una catifa d'herba d'alçada uniforme.

Història

La idea d'una màquina per tallar herba va ser concebuda a Gloucestershire (Anglaterra) el 1830 per l'enginyer independent Edwin Beard Budding, antic fuster a Chalford. Possiblement es va inspirar en el tallador rotatori dissenyat per tallar la pelussa de la llana teixida al molí de Brinscomb. El tallagespa de Budding va ser dissenyat principalment per tallar la gespa dels camps esportius i els jardins extensos com a alternativa superior a la dalla. La seva patent del 25 octubre de 1830 descrivia «una nova combinació i aplicació de la maquinària amb l'objecte de rapar o tallar les superfícies vegetals de gespa, herba i camps.» La patent seguia afirmant que «els cavallers trobaran la utilitat de la meva màquina realitzant un exercici entretingut, útil i saludable. »

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tallagespa