Diferència entre revisions de la pàgina «Targeta CompactFlash»

Salta a la navegació Salta a la cerca
== Descripció ==
[[Imatge: Compactflash.jpg | 200px | thumb | right | Una targeta ''' CompactFlash ''' de Tipus I d'alta velocitat de 32MB]]
La memòria flash obtingudafabricada aamb partirtecnologia detipus ''' NOR ''' té una densitat menor que la dels sistemes més recents basats en el tipus ''' NAND ''', la CompactFlash és, per tant, el més gran dels tres formats de targetes de memòria que van aparèixer a principis dels [[ Dècada del 1990 | anys 90]], sent les altres dues la [[Miniature Card]] (MiniCardeléctricamente idèntica. És a dir, apareix per al dispositiu host com si fos un [[disc dur]] d'una mida definit i té un diminut controlador [[Integrated Drive Electronics | IDE]] integrat en el mateix dispositiu CF. El connector mesura d'ample uns 43 [[mil.límetre | mm]] i, la carcassa té 36 mm de profunditat i està disponible en dos gruixos diferents, ''' CF ''' (3,3 mm) i ''' CF II ''' (5 mm). No obstant això, ambdós tipus són idèntics. Les targetes CF I poden ser usades en les ranures per a CF II, però les targetes CF II són massa gruixudes per poder encaixarentrar en les ranures per a CF I. Les targetes de memòria són habitualment del tipus CF I.
 
Les targetes CF són molt més compactes que les targetes de memòria PC Card (PCMCIA) de Tipus I, excepte pel seu gruix, que és el mateix que les targetes PC Card Tipus I i Tipus II respectivament. CF ha aconseguit ser el més exitós dels primers formats de targetes de memòria, sobrevivint tant a la Miniature Card, com a la SmartMedia i PC Card Tipus I. SmartMedia va suposar una competència dura per CF a dispositius més petits, i va ser més popular que CF en termes de penetració en el mercat, però SmartMedia li cediria aquesta àrea a tipus de targetes més nous (durant l'escàs període 2002-2005).
 
Els formats de targetes de memòria que van aparèixer a finals dels anys 90 iai a principis de la següent dècada ([[Secure Digital | SD ]]/[[ Multi Media Card | MMC]], diversos formats de [[Memory Stick]], xD-Picture Card, etc.) van suposar una dura competència. Els nou formats, més petits, tenien una mida d'una fracció de la mida de CF, i en alguns casos fins i tot més petits dels que CF havia estat respecte a PC Card. Aquests nou formats dominarien les [[PDA]] s, [[telèfon mòbil | telèfons mòbils]], i [[càmera digital | càmeres digitals]] (especialment els models més compactes).
 
No obstant això, CF continua oferint-se en molts dispositius, i es manté com el principal estàndard per càmeres professionals, així com també en un gran nombre de productes de consum el 2005. Les característiques clau es mantenen, com un cost acceptable per [[megabyte]], oferint una major capacitat màxima que les targetes més petites, la capacitat per part de CF II d'usar Microdrive, i adaptadors que permeten a una ranura CF poder utilitzar molts altres formats de targeta més petits. Els adaptadors per CF a ranures de PC Card són també més barats que altres tipus, ja que són només un adaptador de clavilla sense xips al seu interior.
Els dispositius CF es fan servir en ordinadors [[PDA]] i [[ordinador portàtil | portàtil]] és (que poden o no poden acceptar targetes de mides grans), [[càmera digital | càmeres digitals]], i una gran varietat de dispositius, incloent ordinadors d'escriptori.
 
A [[2005]], hi ha targetes CompactFlash amb capacitats des d'uns 8 [[megabyte]] s fins aproximadament 12 [[gigabyte]] s. (Aquí, un megabyte es defineix com un milió de bytes, i un gigabyte equival a 1.000 milions de bytes.)
 
== Microdrive ==
141.959

modificacions

Menú de navegació