Elefant Blau: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Elefant Blau''' va ser una plataforma fundada pels advocats [[Joan Laporta]] i [[Sebastià Roca]], creada per a denunciar la gestió del llavors president del [[Futbol Club Barcelona]], [[Josep Lluís Núñez]].
'''Elefant Blau''' va ser una plataforma fundada pels advocats [[Joan Laporta]] i [[Sebastià Roca]], creada per a denunciar la gestió del llavors president del [[Futbol Club Barcelona]], [[Josep Lluís Núñez]].
Els objetius de l'organització eren evitar la possibilitat que el [[Futbol Club Barcelona]] sortís a [[borsa]] i esdevingués una [[Societat Anònima Esportiva]], i que es produís una excessiva inversió en fitxatges.<ref>[http://www.as.com/misc/elecciones2003/laporta.html Joan Laporta, nuevo presidente - Diario AS {{es}}]</ref>


A finals del [[1997]] va promoure una moció de censura contra el president del [[Futbol Club Barcelona|FC Barcelona]], [[Josep Lluís Núñez]]. Al [[gener]] del [[1998]], amb la presentació de 6.014 signatures que avanaven la iniciativa, es va convocar un referèndum per al [[7 de març]] del mateix any, per decidir si [[Josep Lluís Núñez|Núñez]] continuava com a president de l'entitat.
Els objectius de l'organització era evitar la possibilitat de treure a [[borsa]] el [[Futbol Club Barcelona]], esdevenint una [[Societat Anònima Esportiva]] i que es produís una excessiva inversió en fitxatges.<ref>[http://www.as.com/misc/elecciones2003/laporta.html Joan Laporta, nuevo presidente - Diario AS {{es}}]</ref>


Al referèndum, el president es va ratificar al càrrec, però el gran nombre de vots a favor de la moció (24.863) va consolidar el grup '''Elefant Blau''' com a una oposició real al president.<ref>[http://www.iusport.es/casos/barza/mocion98.htm "Elefant Blau" Pierde la moción de censura. {{es}}]</ref>
A finals del [[1997]] va promoure una moció de censura contra el president del [[Futbol Club Barcelona|FC Barcelona]], [[Josep Lluís Núñez]]. Al [[gener]] del [[1998]], amb la presentació de 6.014 signatures avalant la iniciativa, es va convocar un referèndum, per al [[7 de març]] del mateix any, per decidir si [[Josep Lluís Núñez|Núñez]] continuava com a president de l'entitat.


El [[1999]] la plataforma va promoure una auditoria externa per conèixer la situació real del patrimoni del club, ja que considerava que l'endeutament arribava als 14.000 milions de [[pessetes]].
Al referèndum, el president es va ratificar al càrrec, però el gran número de vots a favor de la moció (24.863) va consolidar al grup '''Elefant Blau''' com a una oposició real al president.<ref>[http://www.iusport.es/casos/barza/mocion98.htm "Elefant Blau" Pierde la moción de censura. {{es}}]</ref>


Aquest continu setge al president va fer que al [[maig]] del [[2000]] [[Josep Lluís Núñez|Núñez]] renunciés al càrrec i convoqués eleccions per al [[juny]]. Després de la victòria de [[Joan Gaspart i Solves|Joan Gaspart]] i la derrota, dins de la candidatura de [[Lluís Bassat]], dels integrants de la plataforma, aquesta desaparegué.
El [[1999]] la plataforma va promoure una auditoria externa, per conèixer la situació real del patrimoni del club, ja que considerava que l'endeutament arribava als 14.000 milions de [[pessetes]].

Aquest continu desgast cap al president, va fer que al [[maig]] del [[2000]], [[Josep Lluís Núñez|Núñez]] renunciés al càrrec, convocant eleccions per al [[juny]]. Després de la victòria de [[Joan Gaspart i Solves|Joan Gaspart]] i la derrota, dins de la candidatura de [[Lluís Bassat]], dels integrants de la plataforma, aquesta desaparegué.


==Referències==
==Referències==

Revisió del 13:39, 20 gen 2010

Elefant Blau va ser una plataforma fundada pels advocats Joan Laporta i Sebastià Roca, creada per a denunciar la gestió del llavors president del Futbol Club Barcelona, Josep Lluís Núñez. Els objetius de l'organització eren evitar la possibilitat que el Futbol Club Barcelona sortís a borsa i esdevingués una Societat Anònima Esportiva, i que es produís una excessiva inversió en fitxatges.[1]

A finals del 1997 va promoure una moció de censura contra el president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez. Al gener del 1998, amb la presentació de 6.014 signatures que avanaven la iniciativa, es va convocar un referèndum per al 7 de març del mateix any, per decidir si Núñez continuava com a president de l'entitat.

Al referèndum, el president es va ratificar al càrrec, però el gran nombre de vots a favor de la moció (24.863) va consolidar el grup Elefant Blau com a una oposició real al president.[2]

El 1999 la plataforma va promoure una auditoria externa per conèixer la situació real del patrimoni del club, ja que considerava que l'endeutament arribava als 14.000 milions de pessetes.

Aquest continu setge al president va fer que al maig del 2000 Núñez renunciés al càrrec i convoqués eleccions per al juny. Després de la victòria de Joan Gaspart i la derrota, dins de la candidatura de Lluís Bassat, dels integrants de la plataforma, aquesta desaparegué.

Referències