Putrajaya: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: af:Putrajaya
m Robot afegeix: tpi:Putrajaya
Línia 52: Línia 52:
[[th:ปุตราจายา]]
[[th:ปุตราจายา]]
[[tl:Putrajaya]]
[[tl:Putrajaya]]
[[tpi:Putrajaya]]
[[tr:Putrajaya]]
[[tr:Putrajaya]]
[[uk:Путраджая]]
[[uk:Путраджая]]

Revisió del 14:34, 23 gen 2010

Residència reial a Putrajaya

Putrajaya és la capital administrativa de Malàisia. Construïda a partir de 1997, és de les capitals més noves del món. Quan fou declarada territori federal el 2001 només tenia 7000 habitants i 26 blocs administratius (amb 42 més en construcció). Putrajaya és la capital administrativa del país però s'ha establert que Kuala Lumpur romandrà com capital comercial.

Juntament amb Ciberjaya forma un centre del projecte "Supercorredor Multimèdia", que va ser impulsat per l'anterior primer ministre Mahathir Mohamad. Un tren d'alta velocitat la connecta amb Kuala Lumpur i amb l'Aeroport Internacional de Kuala Lumpur.

Història

Des del 1 de febrer de 2001 el primer ministro datuk seri Mahathir Mohamad va declarar el territori com el tercer territori federal del país, juntament amb Kuala Lumpur i Labuan. Només quatre anys abans la zona, anomenada Prang Besar, era un territori salvatge; fou formalment cedit per l'estat de Selangor el 7 de novembre del 2000.

Bandera

Fitxer:Myputrajaya.gif
Logotipus
Bandera

La bandera fou adoptada formalmente el mateix dia 1 de febrer del 2001. Es de proporció 1:2, disseny de pal canadenc, es a dir amb la banda central (groga) doble que les laterals (blau fosc).

El mateix dia existia també un logotipus.

Enllaços externs