Front Negre: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «El '''Front Negre''', anomenat oficialment "Unió de nacionalsocialistes Revolucionaris", va ser un moviment format per Otto Strasser després de la seva exp...».
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
El '''Front Negre''', anomenat oficialment "Unió de nacionalsocialistes Revolucionaris", va ser un moviment format per [[Otto Strasser]] després de la seva expulsió del [[Partit Nazi]] el [[1930]]. Strasser creia en una forma de [[nacionalsocialisme]] més propera al [[marxisme]] que [[Hitler]], a qui considerava un traïdor a la causa. El Front Negre es componia d'antics membres de l'[[NSDAP]] que intentaven crear una divisió a l'interior del partit. Comptava amb un diari anomenat "La revolució alemanya" i van adoptar com a símbol el martell creuat amb l'espasa, els que segueixen sent usats avui en dia pels grups strasseristes.
El '''Front Negre''', anomenat oficialment "'''Unió de nacionalsocialistes Revolucionaris'''", va ser un moviment liderat per [[Otto Strasser]] després de la seva expulsió del [[Partit Nazi]] el [[1930]]. Strasser creia en una forma de [[nacionalsocialisme]] més propera al [[marxisme]] que [[Hitler]], a qui considerava un traïdor a la causa. El Front Negre es componia d'antics membres de l'[[NSDAP]] que intentaven crear una divisió a l'interior del partit. Comptava amb un diari anomenat "'''La revolució alemanya'''" i van adoptar com a símbol un [[martell]] creuat amb una [[espasa]], els que segueixen sent usats avui en dia pels grups strasseristes. Aquest moviment va ser incapaç d'oposar-se de manera eficaç a l'NSDAP, i l'ascens al poder de Hitler seria el cop final. Otto Strasser passaria la dècada dels anys trenta exiliat, primer a [[Txecoslovàquia]] i després a [[Canadà]]. L'ala esquerra del Partit Nazi seria eradicada el [[1934]] durant la [[nit dels ganivets llargs]], on [[Gregor Strasser]] seria assassinat.

Aquest moviment va ser incapaç d'oposar-se de manera eficaç a l'NSDAP, i l'ascens al poder de Hitler seria el cop final. Otto Strasser passaria la dècada dels anys trenta exiliat, primer a [[Txecoslovàquia]] i després a [[Canadà]]. L'ala esquerra del Partit Nazi seria eradicada el [[1934]] durant la [[nit dels ganivets llargs]], on [[Gregor Strasser]] seria assassinat.


[[Categoria:Nazisme]]
[[Categoria:Nazisme]]




[[en:Black Front]]
[[en:Black Front]]

Revisió del 20:44, 2 feb 2010

El Front Negre, anomenat oficialment "Unió de nacionalsocialistes Revolucionaris", va ser un moviment liderat per Otto Strasser després de la seva expulsió del Partit Nazi el 1930. Strasser creia en una forma de nacionalsocialisme més propera al marxisme que Hitler, a qui considerava un traïdor a la causa. El Front Negre es componia d'antics membres de l'NSDAP que intentaven crear una divisió a l'interior del partit. Comptava amb un diari anomenat "La revolució alemanya" i van adoptar com a símbol un martell creuat amb una espasa, els que segueixen sent usats avui en dia pels grups strasseristes. Aquest moviment va ser incapaç d'oposar-se de manera eficaç a l'NSDAP, i l'ascens al poder de Hitler seria el cop final. Otto Strasser passaria la dècada dels anys trenta exiliat, primer a Txecoslovàquia i després a Canadà. L'ala esquerra del Partit Nazi seria eradicada el 1934 durant la nit dels ganivets llargs, on Gregor Strasser seria assassinat.