Charm: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Recordem-ho: adapten al català
Sí, lo hacen, pero es algo anecdótico, no es a lo que se dedica el grupo, como se explica en la discusión de la versión española.
Línia 1: Línia 1:
[[Imatge:Charm.jpg|thumb|right|Les integrants de Charm]]
[[Imatge:Charm.jpg|thumb|right|Les integrants de Charm]]
Les '''Charm''' són un grup de música que adapta al [[castellà]] i al [[català]] cançons japoneses emprades en les sèries d'[[anime]]. L'origen del grup rau a l'any 2001, quan la revista d'anime [[Minami]] va organitzar un concurs a l'estil ''Operación Triunfo'', del qual en van sortir tres guanyadores: Lydia Cuestas, Pilar Giménez ([[Ailyn]]) i Marta Mateo. Totes tres van decidir formar un grup, el nom del qual va ser triat pels lectors d'aquella revista. Es dirien '''Charm'''.
Les '''Charm''' són un grup de música que adapta al [[castellà]] cançons japoneses emprades en les sèries d'[[anime]]. L'origen del grup rau a l'any 2001, quan la revista d'anime [[Minami]] va organitzar un concurs a l'estil ''Operación Triunfo'', del qual en van sortir tres guanyadores: Lydia Cuestas, Pilar Giménez ([[Ailyn]]) i Marta Mateo. Totes tres van decidir formar un grup, el nom del qual va ser triat pels lectors d'aquella revista. Es dirien '''Charm'''.


El grup va treure un primer disc, '''"Konnichi wa"''', que contenia dos discos amb cançons diverses de sèries d'anime: un amb les cançons en castellà i l'altre, en [[japonès]]. El tema més conegut del disc és "Aitsu" (en castellà "Ese chico"), del quan en van fer un sigle que contenia, a més, una adaptació al català ("Aquell nano").
El grup va treure un primer disc, '''"Konnichi wa"''', que contenia dos discos amb cançons diverses de sèries d'anime: un amb les cançons en castellà i l'altre, en [[japonès]]. El tema més conegut del disc és "Aitsu" (en castellà "Ese chico"), del quan en van fer un sigle que contenia, a més, una adaptació al català ("Aquell nano").

Revisió del 17:42, 5 jul 2006

Les integrants de Charm

Les Charm són un grup de música que adapta al castellà cançons japoneses emprades en les sèries d'anime. L'origen del grup rau a l'any 2001, quan la revista d'anime Minami va organitzar un concurs a l'estil Operación Triunfo, del qual en van sortir tres guanyadores: Lydia Cuestas, Pilar Giménez (Ailyn) i Marta Mateo. Totes tres van decidir formar un grup, el nom del qual va ser triat pels lectors d'aquella revista. Es dirien Charm.

El grup va treure un primer disc, "Konnichi wa", que contenia dos discos amb cançons diverses de sèries d'anime: un amb les cançons en castellà i l'altre, en japonès. El tema més conegut del disc és "Aitsu" (en castellà "Ese chico"), del quan en van fer un sigle que contenia, a més, una adaptació al català ("Aquell nano").

Després que Pili se separés del grup per iniciar una carrera musical en solitari, les dues components restants, Lydia i Marta, van treure un segon disc, En lo profundo del bosque, que adapta les cançons de la sèrie d'animació Inuyasha i inclou també les seves pròpies versions en japonès. El primer single del disc rep el seu mateix nom, i inclou dues adaptacions al català ("A la profunditat del bosc" i "Quan creguis"), a més d'altres versions de les dues esmentades cançons. Altrament, el segon single del disc és accessible únicament des de la pàgina oficial del grup, [1], i inclou les adaptacions de "Sueño sin fin", inclosa també la versió catalana: "Somni sense fi".

El seu tercer disc, Corazón encantador, publicat l'any 2005, recull les adaptacions espanyoles del clàssic de l'animació Kimagure Orange Road. Aquest disc és especial, ja que inclou algunes cançons que s'havien enregistrat temps enrere i d'altres que s'havien fet servir per a la versió televisiva (en castellà). És per això que el disc gaudeix de la participació d'Ailyn (antic membre del grup) i del grup musical Tótem, que s'encarrega de posar veu als dos temes masculins de la sèrie. Tot i que han fet algunes adaptacions al català, encara no hi ha single.

Paral·lelament les Charm han fet adaptacions al castellà per a diverses sèries d'animació a més de Kimagure Orange Road, com ara Chobits o Hello Kitty.