Frederic Carles de Hessen-Kassel: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 33: Línia 33:
[[Categoria:Prínceps de Hessen-Kassel]]
[[Categoria:Prínceps de Hessen-Kassel]]


[[ar:فردريش كارل أمير هسن]]
[[da:Frederik Karl af Hessen]]
[[da:Frederik Karl af Hessen]]
[[de:Friedrich Karl von Hessen-Kassel]]
[[de:Friedrich Karl von Hessen-Kassel]]

Revisió del 12:48, 21 feb 2010

El príncep Frederic Carles de Hessen-Kassel.

Frederic Carles de Hessen-Kassel, rei de Finlàndia i cap de la casa de Hessen-Kassel (Castell Panker (Holstein 1868 - Kassel 1940). Cap de la casa landgravinal de Hessen-Kassel i rei de Finlàndia amb el tractament d'altesa reial.

Nascut al Castell de Panker, al Holstein, el dia 1 de maig de 1868, essent fill del landgraví Frederic Guillem de Hesse-Kassel i de la princesa Anna de Prússia. Frederic Carles era nét del príncep Guillem de Hessen-Kassel i de la princesa Carlota de Dinamarca mentre que per via materna ho era del príncep Carles de Prússia i de la princesa Maria Lluïsa de Saxònia-Weimar-Eisenach.

Frederic Carles esdevingué hereu dels drets històrics de la casa de Hessen-Kassel arran d'un seguit de renúncies dinàstiques. En primer lloc, arran del casament morganàtic de l'elector Frederic Guillem de Hessen-Kassel, la corona passà al pare de Frederic Carles. En segon lloc, Frederic Guillem, germà gran de Frederic Carles morí el 1888 en la ruta marítima que unia Batavia (Indonèsia amb Singapur. En tercer lloc, Alexandre Frederic renuncià als drets dinàstics al contraure matrimoni morganàtic.

El 25 de gener de 1893 contragué matrimoni a Berlín amb la princesa Margarida de Prússia, filla del kàiser Frederic III de Prússia i de la princesa reial Victòria del Regne Unit. El casament significà la unió entre la Casa de Hohenzollern i la casa de Hessen-Kassel després que Prússia s'annexés, el 1871, el territori de Hessen-Kassel.

La parella tingué sis fills:

  • SA el príncep Frederic Guillem de Hessen-Kassel, nat a Frankfurt el 1893 i mort en acció a Kara Orman (Romania) l'any 1916.

Sota la protecció de l'Imperi Alemany, l'any 1917 Finlàndia proclamà la seva independència de Rússia. L'elecció del sistema monàrquic, la voluntat de mantenir la independència tant de Rússia com de Suècia i la protecció dels alemanys, provocà que s'escullís a Frederic Carles de Hessen-Kassel com a nou monarca de Finlàndia el dia 6 d'octubre de 1918.

El dia 11 de novembre de 1918, Alemanya signava l'armistici, un mes després, el dia 14 de desembre, Frederic Carles abdicava del tron finlandès.

Frederic Carles esdevingué cap de la casa de Hessen-Kassel l'any 1925. Malgrat que Felip de Hessen-Kassel esdevingué l'hereu dels drets històrics de la Casa de Hessen, certs documents familiars testimonien que Wolfgang de Hessen fou considerat el príncep hereu de Finlàndia ja que viatjà amb els seus pares a Finlàndia l'any 1918 i se li preperà un casament amb una aristòcrata finalandès.

Frederic Carles ostentà els drets dinàstics dels Hessen-Kassel entre 1925 i 1940. Frederic Carles morí a Kassel l'any 1940 en plena Segona Guerra Mundial en què dos dels seus fills participaven en el marc de les tropes nacionalsocialistes. Tres dels sis fills de Frederic Carles moriren en acte de servei, dos en la Primera Guerra Mundial, i un a la Segona Guerra Mundial.