Unitat de compte: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
 
breu
Línia 1: Línia 1:
En [[economia]], la '''unitat de compte''' és una [[unitat]] de [[mesura]]. La qualitat que mesura es el [[valor de mercat]].
Valor minim de propietat intercanviable,

Les mercaderies en venda en un [[mercat]] són [[apreciades]] usant una unitat de compte. D'aquesta manera el valor es mesurat pel [[venedor]] i expressat al [[comprador]].

Els [[títols]] de [[crèdit]] o de [[deute]] es denominen en unitats de compte. D'aquesta manera el valor convingut es mesurat, i el mètode de càlcul del deute és definit.

Mentre que tots els participants son lliures d'usar una unitat de compte que es preferida per ells, la majoria de mercats tenen només algunes poques completament acceptades. Per exemple al [[Japó]] la més universal es el [[yen]].

Revisió del 00:19, 26 nov 2004

En economia, la unitat de compte és una unitat de mesura. La qualitat que mesura es el valor de mercat.

Les mercaderies en venda en un mercat són apreciades usant una unitat de compte. D'aquesta manera el valor es mesurat pel venedor i expressat al comprador.

Els títols de crèdit o de deute es denominen en unitats de compte. D'aquesta manera el valor convingut es mesurat, i el mètode de càlcul del deute és definit.

Mentre que tots els participants son lliures d'usar una unitat de compte que es preferida per ells, la majoria de mercats tenen només algunes poques completament acceptades. Per exemple al Japó la més universal es el yen.