Huánuco (ciutat): diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
correccions
m Robot afegeix: vo:Huánuco
Línia 84: Línia 84:
[[ro:Huánuco]]
[[ro:Huánuco]]
[[sv:Huánuco]]
[[sv:Huánuco]]
[[vo:Huánuco]]
[[war:Huánuco]]
[[war:Huánuco]]

Revisió del 15:22, 27 març 2010

Plantilla:Infobox City

Huánuco és una ciutat del Perú, capital del Departament de Huánuco, situada a 1.986 metres d'alçada a la vertent oriental de la serralada dels Andes en una vall formada pel riu Huallaga.

Fou fundada el 15 d'agost de 1539 amb el nom de La muy noble y leal ciudad de los Caballeros del León de Huánuco, pel comandant espanyol Gómez de Alvarado y Contreras, a les pampas de Huánuco Viejo, antiga comarca Yarowilca, però posteriorment fou trasl.ladada a la vall del Huallaga pel capità Pedro Barroso, degut als nombrosos atacs de l'exèrcit yarowilca manat per Illa Túpac.

Huánuco va tenir una important participació durant la guerra de la independència i a la guerra amb Xile. A Huánuco, es van organitzar nombrosos batallons de guerrilles i montoneros que van combatre als xilens a la Campaña de la Breña. Els cossos de guerrilla més destacats estaven comandats pel coronel Leoncio Prado.

Activitat econòmica

L'activitat principal de Huánuco és la agricultura. A part dels cultius propis de la serra, Huánuco és un centre frutícola de primer ordre, produïnt plàtans, papayas, taronjes i altres fruites. També produeix café, coca i canya de sucre. Dins del camp de la mineria, Huánuco és productor de petroli (Aguas Calientes) a la conca del riu Pachitea.

Veure també

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Huánuco