Zhang Fei: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot esborra: zh-yue:張飛 modifica: ar:جانغ فاي; canvis cosmètics
Línia 47: Línia 47:


[[ar:جانغ فاي]]
[[ar:جانغ فاي]]
[[bo:ཀྲང་ཧྥེ།]]
[[da:Zhang Fei]]
[[da:Zhang Fei]]
[[de:Zhang Fei]]
[[de:Zhang Fei]]

Revisió del 15:49, 19 abr 2010

Infotaula Tres RegnesNoms
Xinès simplificat张飞
Xinès tradicional張飛
PinyinZhāng Fēi
Wade-GilesChang Fei
Nom estilitzatYìdé (益德)
Nom pòstumMarquis Huan(桓侯)

Zhang Fei (?-221) fou un militar general de Shu Han durant l'era dels Tres Regnes de Xina.

Es va demostrar com un general poderós en lloc d'un simple guerrer. Tractava als seus superiors amb respecte, però respectava poc als seus subordinats. Liu Bei li va advertir sovint del seu costum de castigar a l'excés als seus propis soldats li portaria al seu propi desastre.

Se casà amb la filla de Xiahou Yuan, que va ser capturada per les tropes de Zhang Fei mentre anava a recol·lectar llenya. Tenia un total de dues filles, i la filla major es va convertir en l'emperatriu d'Han Shu després de casar-se amb Liu Shan, amb Zhuge Liang ceremoniant l'enllaç. Després la filla major de Zhang Fei moriria per causes naturals, Zhuge Liang, una vegada més, ocuparia el paper de cerimoniós, i Liu Shan es va casar la filla menor de Zhang Fei, que va succeir així a la seua germana major per a convertir-se en l'emperatriu d'Han Shu.

Zhang Fei és millor retratat a través de la seua descripció i les accions representades en Els registres dels Tres Regnes biografia per Chen Shou. Alguns sostenen que Zhang Fei va ser també un excel·lent pintor.

Zhang Fei fou mort per els seus propis homes Zhang Da i Fan Jiang, durant la preparació de les seues tropes per a atacar als rivals de Wu Oriental per a venjar la mort de Guan Yu (germà de jurament i General de Shu Han). Zhang Da i Fan Jiang es van passar al bàndol de Wu.

Vegeu també

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Zhang Fei