Kama Sutra: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot modifica: it:Kāma Sūtra
m Robot afegeix: arz:كاماسوترا
Línia 31: Línia 31:
[[an:Kama Sutra]]
[[an:Kama Sutra]]
[[ar:كاماسوترا]]
[[ar:كاماسوترا]]
[[arz:كاماسوترا]]
[[bar:Kama Sutra]]
[[bar:Kama Sutra]]
[[be:Кама Сутра]]
[[be:Кама Сутра]]

Revisió del 10:07, 22 maig 2010

Relació sexual il·lustrada en el Kamasutra

El Kama Sutra, de la trascripció Kāma Sūtra, és text antic hindú que tracta dels plaers de la vida. Considerat com el treball bàsic sobre l'amor en la literatura sànscrita. Va ser escrit per Vatsyayana. El títol complet és Vātsyāyana Kāma-sūtra ('Els aforismes sobre la sexualitat, de Vatsyayana'). Cronològicament l'autor es situa entre el segle primer i el sisè, probablement dins del període Gupta.

Kama Sutra presenta l'art de viure-- trobar parella, mantenir el poder al matrimoni, cometre adulteri, la vida amb cortesanes, l'ús de drogues-- i també disposa d'il·lustracions de moltes posicions variades per tal que els amants les aprenguin i les practiquin.

Passatge popular

« virtuous wife should constantly serve her husband like a god, even if he behaves badly, freely indulges his lust, and is devoid of any good qualities. »
— Vatsyayana , Kamastutra

Pàgina xxxii

Història

És un dels tractats de l'amor i sexualitat més antics. Durant segles aquest tipus de literatura ha sigut rebutjada per Occident, de tal manera que només han pogut arribar fragments escrits que han passat de generació a generació. A llarg del temps s'han publicat diferents versions. Originalment, qualsevol de les versions amb il·lustracions es varen dibuixar a ma i en l'actualitat es troben il·lustracions fotogràfiques reals i videos eròtics educatius.

Referències

Vegeu també

Plantilla:Enllaç AD