Dar al-Islam: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Fusió
m retocs deprés de la fusió
Línia 1: Línia 1:
'''''Dar al-Islam''''' (en {{lang-ar|'''دار الإسلام'''}} literalment "la llar de la submissió" i traduït generalment per "Terra de l'islam") també ''Darund'' (Nostre país) entre els autors musulmans, és el conjunt de territoris on domina la llei de l'islam. La seva unitat es basa en la fe i no en la política. Els seus habitants formen l' ''[[Umma (islam)|Umma]]'' (comunitat de creients).
'''''Dar al-Islam''''' (en {{lang-ar|'''دار الإسلام'''}} literalment "la llar de la submissió" i traduït generalment per "Terra de l'islam") també ''Darund'' (Nostre país) entre els autors musulmans, és el conjunt dels territoris on domina l'[[islam]]. La seva unitat es basa doncs en la fe i no en la política. Els seus habitants formen l' ''[[Umma (islam)|Umma]]'' o comunitat de creients.


En oposició existeix el ''Dar al-Harb'', terra de guerra, nom que es podria estendre a tots els territoris on no domina la religió musulmana. Dar al-Harb s'emprava als primers segles de l'[[islam]] als territoris on calia fer la [[guerra santa]] per convertir a la seva gent i incorporar-los a la fe i dominis del islam (''[[Dar al-Islam]]''). Tots els territoris on no regnava la pau i la fe musulmana podien ser objecte de guerra santa i per tant formaven part dels Dar al-Harb. El nom es donava a tots els territoris veïns dels musulmans que havien estat convidats a convertir-se i no ho havien fet i fins i tot als territoris ja dominats que es revoltaven o no pagaven el tribut.
En oposició existeix el '''''Dar al-Harb''''', "terra de guerra", nom que es podria estendre a tots els territoris on no domina la religió musulmana. ''Dar al-Harb'' s'emprava als primers segles de l'islam als territoris on calia fer la [[guerra santa]] per convertir a la seva gent i incorporar-los a la fe i dominis del islam (''Dar al-Islam''). Tots els territoris on no regnava la pau i la fe musulmana podien ser objecte de guerra santa i per tant formaven part dels ''Dar al-Harb''. El nom es donava a tots els territoris veïns dels musulmans que havien estat convidats a convertir-se i no ho havien fet i fins i tot als territoris ja dominats que es revoltaven o no pagaven el tribut.


==Vegeu també==
==Vegeu també==

Revisió del 14:19, 8 juny 2010

Dar al-Islam (en àrab: دار الإسلام literalment "la llar de la submissió" i traduït generalment per "Terra de l'islam") també Darund (Nostre país) entre els autors musulmans, és el conjunt dels territoris on domina l'islam. La seva unitat es basa doncs en la fe i no en la política. Els seus habitants formen l' Umma o comunitat de creients.

En oposició existeix el Dar al-Harb, "terra de guerra", nom que es podria estendre a tots els territoris on no domina la religió musulmana. Dar al-Harb s'emprava als primers segles de l'islam als territoris on calia fer la guerra santa per convertir a la seva gent i incorporar-los a la fe i dominis del islam (Dar al-Islam). Tots els territoris on no regnava la pau i la fe musulmana podien ser objecte de guerra santa i per tant formaven part dels Dar al-Harb. El nom es donava a tots els territoris veïns dels musulmans que havien estat convidats a convertir-se i no ho havien fet i fins i tot als territoris ja dominats que es revoltaven o no pagaven el tribut.

Vegeu també

Bibliografia

  • Majid Khadduri, War and Peace in the law of Islam, Baltimore, 1955